”Shark Tank” stjärnor ger råd om att investera i cannabisindustrin

Publicerad:
Shark Tank

Efter sju säsonger av att lyssnat på entreprenöriella idéer – vissa fall av geni, andra rena katastrofer – finns det en sak som investerarna i ”Shark Tank” ännu inte har fått höra: frågan om marijuanaföretag.

För att fira seriens åttonde säsong, satte sig Kim Lachance Shandrow ner med Kevin O’Leary, Barbara Corcoran, Robert Herjavec, Mark Cuban och Lori Greiner för att höra vad de hade för tankar om cannabisindustrin.

Här är vad dessa investerare hade att säga:

Kevin O’Leary
Tillgångar: 300 miljoner dollar

”Jag skulle älska att investera i marijuanaindustrin. Jag har tittat på fyra olika erbjudanden, men mina advokater säger att jag inte kan för att vi behöver ett bättre mandat. Det finns en RICO lag i vägen. Jag kan landa mitt plan i Florida och då skulle jag bli arresterad eftersom jag investerat i något i Colorado. Så jag kan inte göra det.

”Jag måste vänta nu. Jag kan inte ta den risken. Jag kan inte riskera fängelse för att vara en cannabisinvesterare. Mitt råd till entreprenörer i denna bransch just nu är att stanna i det land där du har ditt mandat och räkna ut ett sätt att omfördela dina pengar eftersom du inte kan sätta in dom på banken.

”Det är som i slutet av alkoholförbudet. Det kommer att bli en enastående möjlighet. Kassaflödet i Colorado är tre gånger mer än vad de trodde att det skulle bli. De gjorde det rätta genom att legalisera och det har nu blivit en stor kassako. Människor bör inte åka i fängelse för marijuana. Detta är substans som har använts av människor i tusentals år. Det är dumt vad vi har gjort, och jag tycker att det borde bli federalt lagligt.

”Kalifornien växlar snart. När det händer, tror jag att dammluckorna öppnas och jag kommer att vara en av de första investerarna när det blir ett federal mandat”.

Barbara Corcoran
Tillgångar: 40 miljoner dollar

”Jag skulle vilja att Daisy Cakes (kakor), en av mina bästa investeringar från Shark Tank, gjorde marijuana kakor. Deras hemlagade kakor från södern och min anställda flicka där gör massor av Daisy Cakes, och gör det bra redan. Jag älskar henne, men jag vill att hon ska börja göra marijuana kakor, men hon kommer inte att göra det. Jag gav henne det rådet, men hon säger att det skulle förstöra hennes varumärke. Hon har fel.

”Mitt råd till entreprenörer som vill komma in i marijuanaverksamheten är att vara tidiga i sin marknad, eftersom det är en marknad som expanderar så mycket. Jag var i Aspen, Colorado förra vintern och det fanns fyra salonger där jag kunde köpa marijuana. Nu röker jag det inte, så jag inte. Men dessa salonger där du kan köpa det är lyxigare än många nattklubbar där ute.

”Marijuana är ett stort företag. Folk vet vad vinsten kommer att bli, så jag tror på att slå till snabbt och tidigt”.

Robert Herjavec
Tillgångar: 100 miljoner dollar

”Jag har inga problem med det. Jag tror på att legitimera alla former av substanser som brukat vara olagliga är bra eftersom man tar bort kriminella element, och jag gillar saker som är reglerade.

”När det gäller företag, tycker jag det är redan för sent att investera. Liksom alla trender, om vi pratar om det, är det redan försent. Det är som det gamla Wayne Gretzky citatet, ”Don’t go where the puck is. Go where the puck’s about to be”.

”Jag skulle investera, men jag vet ingenting om det. Det är bara ett område som jag inte förstår. Jag tycker om att investera i saker där jag förstår vad som händer”.

Mark Cuban
Tillgångar: 3,3 miljarder dollar

”Skulle jag investera i cannabis industrin? Nej, inte för att jag har något emot cannabis. Jag bryr mig inte. Men just nu är det en guldrusch. När alla är rusar i det är svårt att hålla reda på vad alla gör, eftersom det skapas ett nytt företag varje dag. Jag tror att en övermättnad av marknaden skapar en mycket svår utmaning. Plus att Snoop nu är med [skrattar]. Och om Snoop Dogg är med, är det över för alla andra.

”Jag kollar alltid efter att investera i företag där jag har en konkurrensfördel, och rökning är inte en konkurrensfördel, så det är inte något som jag skulle investera i.

”Det finns också så många komplicerade frågor i branschen, såsom med banker och alla rättslig byråkrati. Det kommer inte att bli enklare, så jag skulle hellre investera någon annanstans”.

lori Greiner
Tillgångar: 50 miljoner dollar

”Det som är galet är att allt förändras med tiden. Jag tror att om medicinsk marijuana hjälper människor, tycker jag inte att det är en dålig sak. Jag tycker att om det hjälper människor att må bättre, speciellt om du inte mår bra för en medicinsk anledning är det OK. Jag menar att det finns en hel del människor som tjänar stora pengar på det, och jag är inte en domare.

”Alla ska kunna göra det lagligt. Skulle jag investera i det? Jag vet inte. Jag har så många investeringar som det är, jag behöver inte en annan. Jag ska låter andra människor ta itu med det, eftersom det inte är ett så lätt område att navigera i”.

Taggar Cannabisindustrin

Källa hightimes.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda