Kanada stänger ner olagliga cannabisbutiker – ”Prince of Pot” greps

Publicerad:
Cannabis Culture

Den nya butiken i Montreal som är en del av entreprenören Marc Emerys Cannabis Culture kedja har enligt uppgift sålt slut på sitt lager, vilket innebär att endast kontanter fanns kvar för polisen att hitta.

Hur länge kan någon komma undan med att öppna upp en kedja av olagliga cannabisbutiker i Montreal? Det visade sig att svaret är, inte så länge.

Montreals polis har inlett räder mot illegala cannabisbutiker som öppnades en dag tidigare av självutnämnda ”Prince of Pot”, Marc Emery, och hans hustru, Jodie.

Emery och hans fru var bland dom 10 personerna som greps i fredagens räder. Polisen sade att alla utom en person som vägrade att underteckna ett dokument, släpptes efter löfte om till infinna sig i domstol.

Kanada ska legalisera marijuana, men det är fortfarande olagligt.

Marc Emery utlämnades 2010 till USA, där han erkände sig skyldig till att ha sålt marijuana frön till amerikanska kunder från hans butik i Vancouver och dömdes till fem års fängelse. Efter att ha tillbringat drygt fyra år bakom galler, släpptes han i början av augusti 2014 för gott uppförande och flög från en anläggning i Louisiana till Detroit, innan han korsade gränsen till Windsor, Ontario.

Han har blivit en framstående förespråkare för en marijuana legalisering i Nordamerika.

Jodie Emery twittrade på lördagen om hennes gripande: ”Jag greps på vårt hotell i Montreal i går kväll och släpptes några timmar senare utan åtal. Under utredning. Min första gång i handbojor!”. Hon twittrade också att hennes man ”bör komma ut ur fängelset i Montreal idag”.

Jodie fortsatte med att tillägga att de fått förvarning om räder från CTV News och The Montreal Gazette, som sade att poliskällor berättat att räder skulle ske den dagen. ”Vi visste att polisinsatser kunde bli en konsekvens, men vi hoppas också på att polisen skulle vara diskreta”.

Marc Emery har expanderat sin kedja av apotek i hela Kanada, trots att drogen fortfarande är olaglig. Cannabis Culture, varumärket som ägs av Emery, har redan ett tiotal butiker.

Hundratals kunder trängdes på gatan hela dagen på fredagen för att göra sina första inköp av cannabis i Mount-Royal, Montreal.

Butiken sålde enligt rapporten slut på sitt lager, vilket innebär att det endast fanns kontanter för polisen att hitta.

I en provins i staden Toronto, har Cannabis Culture två butiker öppna och en massa medicinska apotek försöker nu hålla en låg profil.

Borgmästare Denis Coderre säger till CBC att Cannabis Culture bör koncentrera sig på hur dom ska sköta sin verksamhet lagligt i framtiden i stället för att bryta mot lagen nu.

Premiärministern Justin Trudeau sa till reportrar i Montreal på fredagen att ”tills vi har ändrat lagen existerar gällande lagar och tillämpas”.

Ottawa är på väg att ”ordentligt och ansvarsfullt” legalisera marijuana, sade Trudeau, men den nuvarande lagen om cannabis kommer att gälla tills ny lagstiftning träder i kraft.

Utan tvekan kommer Cannabis Culture fortsätta öppna butiker där de kan trots det ständiga hotet om gripande. Huruvida detta kommer att hjälpa eller hindra ansträngningar inom cannabis samfundet som helhet kommer att fastställas när premiärministern Trudeau presenterar sina förslag för en cannabis legalisering nästa vår.

Taggar Cannabis Culture Cannabishandel Marc Emery Montreal

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda