Förslag om att legalisera marijuana inlämnat i Texas

Publicerad:
Texas flagga

Förra fredagen lämnades förslaget HJR 46 in och väntar nu på att diskuteras tillsammans med sex andra lagförslag om avkriminalisering, vilka var och en försöker få till meningsfulla marijuana reformer i den stora delstaten Texas.

Om lagförslaget går igenom, skulle HJR 46 legalisera, reglera försäljning och konsumtion för privat bruk av marijuana inom staten via en ändring i grundlagen.

Texas kräver två tredjedelars majoritet i båda kamrarna hos Texas delstatsparlament för att få denna typ av ändringar i grundlagen till omröstning. För närvarande kan invånare i staten få upp till 2,000 dollar i böter och 180 dagar i fängelse för att bli gripen med mindre än 2 uns (27,3 gram) av marijuana.

Syftet med HJR 46, som lämnades in förra veckan, är att göra en ”konstitutionell ändring för att styra lagstiftningen till att reglera innehav, odling och försäljning av cannabis”.

Förutsatt att HJR 46 går igenom den jobbiga lagstiftningsprocessen – Texas är en av sexton stater med ett majoritetskrav på två tredjedelar – kan det föreslagna konstitutionstillägget lämnas till väljarna 6 November 2018.

Legalisera cannabis Texas

Källa:

Vita huset varnar för tillslag mot laglig cannabis

Vita husets pressekreterare Sean Spicer föreslog i torsdags att Trump administrationen kommer att öka upprätthållandet av federala lagar mot marijuana för personligt bruk. Under ett dagligt...