Marijuana blir mycket billigare i Colorado

Publicerad:
Glasburkar med cannabis

I oktober förra året, var kostnaden för en grossist av cannabis i Colorado runt 2400 till 2600 dollar per pund (453 gram). Detta pris har nästan halverats till mellan 1400 och 1600 dollar förra månaden, enligt uppgifter från Tradiv, en distributionsplattform för marijuana online.

”På mindre än ett år, har vi sett grossistpriser sjunka till nästan hälften av sina tidigare summor”, berättade John Manlove, chef för försäljning på Tradiv för Business Insider i ett e-postmeddelande. ”Vi har aldrig sett såna här priser”.

Anledningen till att priserna sjunker så snabbt beror på att marknaden blir översvämmad. Odlare avancerar och bygger om för att öka produktionen i anläggningarna.

Manlove förklarar att detta har att göra med hur städer i Colorado, som Denver, reglerat marknaden av marijuana.

I maj utvidgade Denvers kommunstyrelse ett tillstånd för beviljande av nya apotek samt nya odlingsmöjligheter.

Detta har möjliggjort en ”minoritet av stora cannabis företagare” att köpa upp de återstående licenserna, säger Manlove.

Inflödet av marijuana på marknaden i Colorado kommer fortsätta att leda till att priserna sjunker, säger Manlove.

Colorados odlare, med få begränsningar och tillgång till en enorm marknad, kan fortsätta att öka produktionen och sänka priserna inom hela staten.

Även om låga priser är goda nyheter för konsumenterna, måste apotek klara sig med lägre vinstmarginaler på marijuana.

De produkter apotek tjänar mest på är dock de som gör att marijuana lättare kan konsumeras, såsom matvaror, drycker och färdigrullade jointar.

Om dessa trender fortsätter, kommer marijuana bara fortsätta att bli billigare. Det är då troligt att handeln kommer att anpassa sig genom att satsa på dom produkterna med högre vinst.

Taggar Cannabishandel Cannabisindustrin Cannabisodling Colorado Denver

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda