Här är reglerna för laglig cannabis som föreslås av den kanadensiska expertpanelen

Publicerad:
Kanada

Kanada bör tillåta försäljning av marijuana till folk över 18 år, och beskatta cannabisprodukter baserat på potens, rekommenderar en statlig panel.

Nu kommer mer än 80 rekommendationer från en expertpanel med uppdraget från Ottawa att styra den federala regeringen mot en legalisering av drogen. Den federala regeringen förväntas införa en åtgärd för att legalisera cannabis.

Om lagen går igenom, kommer Kanada att bli det största utvecklade landet att avsluta förbudet mot privat bruk av marijuana. Uruguay är det enda andra landet som har en helt reglerad, laglig marknad för privat bruk av cannabis. Ett antal amerikanska stater, däribland Colorado och Washington, har också legaliserat cannabis.

Anne McLellan, en före detta vice premiärminister, sade att panelen lärt sig mycket från samråd med representanter från de platserna och tycker att regeringen ”ska fortsätta med försiktighet”.

Den icke-bindande rapporten, som offentliggjordes i tisdags, kommer att fungera som en modell för premiärminister Justin Trudeaus regering som tar fram nya lagar för att reglera branschen.

Trudeau säger att hans regering kommer att ”legalisera, reglera och begränsa tillgången till marijuana” för att minska tillgången av drogen för ungdomar och att minska den illegala cannabismarknaden.

Experter säger att Trudeaus administration kan vilja ha drogen legaliserad så tidigt som våren 2017. Kanadensare, särskilt yngre kanadensare, är bland de största konsumenterna av marijuana i världen.

De mer än 80 rekommendationerna för regeringen inkluderar:

[*] Vuxna tillåts odla upp till fyra plantor och ha 30 gram torkad cannabis
[*] Marijuana och alkohol får inte säljas i samma butiker, vilket banar vägen för alkoholfria cannabis lounger
[*] Reklam och sponsring kommer att begränsas
[*] Cannabisprodukter kommer behöva ha en förpackning som innehåller halterna av aktiva ingredienser
[*] Regeringen ska ta fram en folkhälsoutbildning kring skadorna i samband med cannabisanvändning , inklusive nedsatt körning

Medicinsk marijuana, som ökat med 36 federalt licensierade tillverkare, är för närvarande lagligt i Kanada. Företagens lager av kanadensisk marijuana ökade i väntan på rapporten.

Rapporten rekommenderar att den federala regeringen fortsätter att reglera produktionen medan provinserna övervakar distributionen och handel.

McLellan sade att industrin även bör öppnas upp till mer än de för närvarande licensierade tillverkare, däribland några av dem som nu odlar cannabis olagligt. ”Regeringen måste förstå värdet av en varierad marknad för odlare av olika storlekar”, sade hon.

Hon sade också att det är viktigt att regeringen skapar ett flexibelt regelverk som gör det möjligt att anpassa priser, skatter, regler och politik i framtiden.

Taggar Cannabishandel Justin Trudeau Legalisera cannabis Marijuanaindustrin

Källa bbc.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda