Charlo Greene riskerar grovt straff för nu laglig verksamhet

Publicerad:
Charlo Greene

Den 22 september 2014, blev Charlo Greene, en nyhetsreporter för en lokal tv-station i Anchorage, över natten en viral sensation när hon avslutade sitt jobb live i tv-rutan för att ägna sig själv åt hennes Alaska cannabis Club.

Två år efter hon sa, ”Fuck it, nu slutar jag” på direktsänd TV, står nu Greene inför flera anklagelser som skulle kunna sätta henne 54 år i fängelse – i ett stat med legaliserad marijuana som just öppnat sin första cannabis butik.

Varför är Alaskas myndigheter så fast besluten att förstöra denna kvinnas liv för numera laglig marijuana? Och var är alla de människor som firade sin virala kändis eller som dragit nytta av hennes cannabis klubb, nu när hon behöver deras stöd som mest?

KTVA Reporter Charlo Greene Quits Live On Air - "FUCK IT, I QUIT" (VIDEO)

Greene hade bildat Alaska Cannabis Club fem månader innan hon slutade i direktsänd tv. Innan det visade Public Policy Polling (PPP) sjunkande stöd för Alaskas Measure 2, förslaget om att legalisera marijuana. Från februari till sommaren hade stödet sjunkit från 55 procent till 43 procent i opinionsmätningarna.

Men efter Greenes framträdande i September, fann opinionsundersökaren Ivan Moore att stödet var tillbaka på 57 procent. Det kan ha varit att tidigare omröstningar misslyckats med att korrekt urskilja väljarnas vilja. Greene tror dock att hennes handling av trots ”utlöste en rörelse som lyckats säkra 53 procent av rösterna för att stödja en legalisering under de kommande fem veckorna”.

Efter röstningen November 4, var det inte förrän 24 feb 2015, som det blev lagligt för vuxna att inneha upp till ett uns (27,3 gram) av marijuana. Men den 20 mars, genomförde polisen en SWAT-liknande räd mot Alaska Cannabis Club.

Åklagare hävdar att hemliga utredare köpte marijuana på Greenes klubb. Eftersom de regler som nu har tillåtit Alaskas första lagliga cannabis butiker inte var i kraft år 2015, förklarade statens juridiska talesman att man ”ville visa att det finns ett tydligt budskap för marijuanaindustrin – man måste följa reglerna”.

Charlo Greene anklagas nu för brott som fanns i Alaska innan legaliseringen godkändes, aktiviteter som har blivit lagligt efter lagförslaget Measure 2 år 2014. Att åklaga Greene garanterar inte att branschen följer bestämmelserna. Det sänder bara ett tydligt budskap om att staten vill driva en onödig rättsprocess mot en svart kvinnlig entreprenör.

Greene berättade för High Times att hon har hittat en advokat för att försvara henne. Hon har genom en musikvideo valt att berätta sin historia och samla in pengar till hennes försvar.

Ingen förtjänar fängelse för det här, särskilt i en stat där marijuana är lagligt. Alaska gör ett stort misstag.

Taggar Cannabisindustrin Charlo Greene

Källa hightimes.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda