Studenter på Harvard tror att legaliseringen kommer att förbättra campus kultur

Publicerad:
Harvard

Många säger att det kan leda till färre alkoholrelaterade incidenter, inklusive sexuella övergrepp.

Vissa studenter på Harvard är övertygade om att campus livet kommer att förbättras nu när Massachusetts har gjort marijuana helt lagligt.

Enligt en rapport från The Crimson, tror många av universitetets studenter att en legalisering av marijuana i staten, som möjliggjorts genom initiativet Question 4, endast kommer att ha en positiv inverkan.

Trots om statens nya marijuana lag ändrar inte Harvard den nuvarande anti-drogpolicyn, som förbjuder innehav och spridning av allt som kommer från cannabisplantan, många studenter tror att en legalisering kommer att leda till mer ”cannabisvänliga” sammankomster och minska antalet händelser som orsakas av sprit.

”Jag tycker att det är en säkrare miljö än alkohol”, berättade Aaron L. Fogelson för universitetets tidning. ”Cannabis är ett trevligare sätt att tillbringa en torsdagskväll, inget våld, och man kommer i sängs innan 11:30, om du vet vad jag menar”.

Några av de senaste rapporterna från universitetet tyder på att alkohol är den största orsaken till en mängd incidenter på campus, inklusive ökande problem med sexuella övergrepp. Detta har varit en växande oro på Harvard så att de faktiskt har övervägt att införa ett campus-omfattande förbud mot alkoholdrycker.

Före valet i november, visade Harvard Crimsons årliga undersökning att majoriteten av förstaårselever var för en legalisering av cannabis på samma sätt som med öl.

51 procent sade att de tyckte marijuana bör vara lagligt, medan endast 17 procent hävdade att stater bör fortsätta med förbudet.

Tyvärr är det inte troligt att Harvard kommer att ändra sin ståndpunkt om marijuana inom en snar framtid. Eftersom den federala regeringen fortfarande anser att örten en av de farligaste ämnena i världen, har de flesta universitet som är verksamma i stater med laglig marijuana fortsatt att förbjuda innehav och användning av marijuana, även om det är för medicinskt bruk.

Även Paul J. Barreira, som har hand om hälsofrågor på Harvard, berättade för Crimson att godkännandet av Question 4 inte skulle medföra några eventuella förändringar i universitetets narkotikapolitik. Om man skulle göra det riskerar Harvard att förlora de bidrag de får från den federala regeringen.

Även om marijuana nu är helt lagligt i Massachusetts, kommer det att dröja ett tag innan statens lagliga cannabismarknad är igång – och ger konsumenterna friheten att köpa cannabis från försäljningsställen. Dessa butiker förväntas inte vara igång förrän tidigast 2018.

Taggar Harvard Legalisera cannabis Massachusetts

Källa merryjane.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda