Polisrazzior mot Cannabis Culture butiker över hela Kanada

Publicerad:
Cannabis Culture

Polisen har genomfört razzior på flera Cannabis Culture butiker över hela Kanada under torsdagen, en dag efter att apotekskedjans grundare, Marc och Jodie Emery, greps.

Polisrazzior mot Cannabis Culture har drabbat Toronto, Vancouver och Hamilton. Operationen, kallad ”Project Gator” av Toronto polisen resulterade i gripandet av fem personer och verkställandet av 11 husrannsakningsorder i de tre städerna. Enligt advokaten Kirk Tousaw, är de gripna bland annat Marc Emery, Jodie Emery, Erin Goodwin, Chris Goodwin, och Britney Anne Guerra.

Paret Emery greps under onsdagskvällen när de var ombord på ett flyg till Barcelona för Spaniens årliga konferens Spannabis.

Samtidigt gjorde polisen husrannsakan hos sju Cannabis Culture butiker över hela Kanada (fem i Toronto, en i Hamilton och en i Vancouver). Jodie och Marc Emery har åtalats för handel och innehav.

Rex Mekkem, logistikansvarig på Cannabis Culture Hamilton, sade att myndigheterna hade gripit anställdas mobiltelefoner. ”Metro Toronto gör tillslag mot Hamilton butiken. De har tagit en av personalens telefoner”, sade Mekkem i en Facebook-video, som filmats med en lånad mobil. ”De tog bara ta allas namn och allas telefoner och sedan släppte dom oss, eftersom det har att göra med Toronto, sade de”.

Samtidigt upprepade Toronto polisen deras ståndpunkt att apotek inte är lagliga även om en nationell legalisering kan komma inom de närmaste månaderna.

Toronto polisens talesman Mark Pugash insisterade på att byrån bara upprätthåller lagen. Pugash menade på att det finns hälsorisker med cannabis som säljs olagligt i apotek, på grund av bristen på ordentlig kvalitetskontroll och den potentiella förekomsten av bekämpningsmedel eller mögel. Pugash pekade också på den senaste tidens apoteksrån, några under pistolhot, och indikerade att polisen tror att det finns ett antal ”förbjuda företag” som är verksamma i branschen.

I Ottawa, fick hälsoministern Jane Philpott frågan om tillslagen mot Cannabis Culture. Hon bekräftade bara att den liberala regeringen fortfarande är på väg att leverera det förväntade förslaget om cannabis legalisering den 21 juni, 2017.

Taggar Cannabis Culture Cannabishandel Cannabisindustrin Jodie Emery Marc Emery Polisen Spannabis Toronto

Källa leafly.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda