Innehav och privat bruk av cannabis är nu lagligt i Nevada

Publicerad:
Nevada flagga

Nevada har noga följt fotspåren av de staterna som redan legaliserat cannabis. Statens tjänstemän har länge haft blicken mot en legalisering och har redan bestämt det mesta reglerna kring laglig cannabis.

Den 1 januari 2017 innebär inte bara det ett helt nytt år, befinner du dig i Nevada kan du nu lagligt ringa in det nya året på rätt sätt, med innehav och privat bruk av upp till ett uns (27,3 gram) av cannabis för vuxna över 21 år. Det kan vara frestande att tända upp en joint offentligt, men den nya lagen förbjuder fortfarande offentlig konsumtion, så tänk på det om du inte vill ha böter på 600 dollar.

Tyvärr kommer det inte att finnas några butiker där man kan köpa laglig cannabis än. Senast den 1 januari nästa år, kommer statens skatteverk ta emot ansökningar från butiker som vill sälja laglig cannabis, vilket innebär att du i april 2018 bör kunna gå in i en butik, flash ditt ID och köpa upp till ett uns av Nevadas finaste marijuana. Kostnaden för cannabis bör vara ganska billig, även i jämförelse med vissa andra stater. Det blir en 15% punktskatt, men bara på grossistpriset av cannabis, vilket innebär att den genomsnittliga cannabis kunden endast kommer att få betala för statliga och lokala skatter.

Under tiden får Nevadas invånare odla upp till sex plantor per person för personligt bruk, så länge odlingen sker i ett säkert låst rum. Något att tänka på är dock att varje hushåll är begränsad till 12 plantor totalt (oavsett hur många vuxna som bor i bostaden).

Spliffa.se har tidigare skrivit om hur Las Vegas kan bli USA:s version av Amsterdam. Demokratiska senatorn Tick Segerblom föreställer sig ett fotgängar-centrerat nöjesdistrikt utomhus inriktad på att ge besökarna en ny typ av ”endast-i-Vegas” erfarenhet, centrerad kring cannabis.
Det återstår att se hur Las Vegas utvecklas, vi fortsätter att följer dom med stort intresse.

Grattis Nevada!

Taggar Cannabishandel Legalisera cannabis Nevada

Källa leafly.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda