Kanadensiska dollar finansierar global cannabisexpansion

Publicerad:
Cannabisodling

Kanada är kända för att vara ett fredligt, artigt land som förser världen med lönnsirap, hockey och curling. I framtiden kanske Kanada är främst känd för sin cannabisreform och ledande ställning på den globala marijuanamarknaden.

Nu under 21-talet har marijuana äntligen börjat bli erkänd som en otrolig medicin. Därför bygger nu Kanada upp sitt rykte som ett cannabisälskande land genom att finansiera den internationella cannabisindustrin.

”Vi kommer inte att doppa tårna i internationella vatten”, säger Cam Battley, vice vd för Aurora Cannabis, i en intervju med Marijuana.com. ”I varje marknad vi går in i kommer vi vara en stor och långsiktig spelare”.

Battley fortsatte med att lyfta fram Auroras 19,9 procentandel i Australiens Cann Group. ”[Cann Group] var det första företaget som hade tillstånd att bedriva forskning och odla medicinsk cannabis. De bygger just nu två anläggningar”.

Battley tillade att Aurora nyss fått besök av Australiens jordbruksminister för staten Victoria, Jaala Pulford. ”[Minister Pulford] var mycket tydlig att hon ville lära av Kanadas erfarenhet och Kanadas ledarskap på denna marknad”.

Australien är inte det enda landet som har sett fördelarna med den kanadensiska cannabisen. ”I Tyskland förvärvade vi Pedanios, som är den största medicinska cannabisdistributören i Tyskland”, säger Battley. ”Det här är en viktig strategisk investering för oss, och den förankrar oss i Tyskland”. Battley tillade att Aurora, genom förvärvet av Pedanios, avser att bli en inhemsk licensierad producent på den tyska marknaden.

Och medan Aurora aggressivt expanderar till främmande regioner, fortsätter deras konkurrenter Canopy Growth att göra detsamma. Canopy opererar redan i ett antal länder, inklusive Tyskland, Brasilien, Australien och senast Chile.

”[Kanada] är en relativt liten marknad, men det är den plats där allt bevisas”, säger Jordan Sinclair, kommunikationschef för Canopy Growth i en intervju. ”Vi har ett land på 35 miljoner människor, som i världen inte är signifikanta ur ett befolkningsperspektiv. Men för cannabis, på grund av federala lagar, har vi en ledande roll”.

Jordan, liksom hans kollegor hos andra licensierade tillverkare (LP), håller med om att Kanada står i centrum för finansieringen och tillväxten av den globala cannabisindustrin. ”Finansvärlden i Kanada ligger i framkant av vad du kallar globaliseringen av cannabisindustrin”.

Jordan var också snabb att påpeka att det inte bara är kanadensiska dollar som smörjer cannabisindustrin, men den kanadensiska cannabisen hjälper ändå till att ändra världens inställning till marijuanareform.

”Canopy har redan bevisat denna modell en gång genom att samarbeta med Auscann i Australien. Den uppfinningsrikedom som kommer från detta gör att vi verkligen kan få den globala kompetensen. Nu när folk tänker på cannabis som skickas runt i världen börjar de omedelbart att tänka på Kanada”.

Slutligen skulle det inte vara rätt att prata om Kanada och internationell cannabis utan att nämna PharmaCielo. Detta kanadensiska företag har djupa rötter som växer i Colombia, och de är de första som satsar på den sydamerikanska nationen.

”[Detta] är ett viktigt åtagande för Colombia som en nation”, sade en talesman för PharmaCielo, David Gordon, i en intervju. ”Regeringen där nere har visat sitt ledarskap”.

PharmaCielo förbereder sig just nu för att odla sina grödor i Colombia, men ett av målen är att exportera till länder som också har legaliserat medicinsk cannabis. ”Vi förbereder oss för odling. För ett år sedan var PharmaCielo den första mottagaren [i Colombia] av en licens för tillverkning och bearbetning. Sedan dess har vi påbörjat utvecklingen av infrastrukturen för att tillåta både tillverkning och bearbetning samt att tillåta odling”.

Företaget kommer så småningom att odla och bearbeta cannabis, och de har sina ögon på världen som deras marknadsplats. ”När det gäller frakt, bara [cannabisen] är behandlad, ser vi många marknader som är öppna och tillgängliga. Colombia ingår där, och sedan internationellt”.

Kanada har gett världen många saker under de senaste århundradena. Några av dessa saker inkluderar upptäckten av insulin som behandling för diabetes, uppkomsten av basket, och till och med införandet av standardtid. Men kanske, om årtionden från nu, när ser historiker tillbaka, kan cannabisreformen kallas Kanadas största och viktigaste prestation.

Taggar Cannabisindustrin Cannabisodling Medicinsk marijuana

Källa marijuana.com

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda