Opioidmissbruk kan bli ett kvalificerat tillstånd för medicinsk cannabis i New Mexico

Publicerad:
Piller

Cannabisförespråkare i New Mexico försöker lägga till opioidmissbruk (OUD) som ett kvalificerat tillstånd i statens medicinska marijuana-program, och om de lyckas kommer detta att bli den första staten att officiellt erkänna cannabis som läkemedel för dem som kämpar med opioidberoende.

New Mexicos hälsovård avvisade ett förslag om att lägga till opiatberoende som ett kvalificerat medicinsk tillstånd i juni, men förespråkarna tar återigen sina rekommendationer till New Mexico Department of Health för ett offentligt möte med NM Dept. Medical Cannabis Advisory Board.

Propositionen lämnades in av Dr Anita Briscoe, en sjuksköterska specialiserad på psykiatri och psykisk hälsa. Briscoe lämnade in en nästan identisk proposition som år 2016. Förra gången röstade rådgivningsnämndens styrelse 5-1 för att lägga till opioidmissbruk.

Efter novembers rekommendation från rådgivningsnämnden väntade hälsovårds-sekreteraren Lynn Gallagher i sex månader innan han avvisade propositionen, med hänvisning till brist på vetenskaplig forskning om cannabis effektivitet vid behandling av opioidberoende.

”Även om jag delar rådgivningsnämndens oro över opioidmissbruk och dess kostnader, kan jag inte med säkerhet säga att användningen av cannabis vid behandling av opioidberoende och dess symptom skulle vara varken säker eller effektiv”, meddelade Gallagher i hennes avslag.

Briscoe har vägrat ge upp kampen och konstaterar att cirka 25% av hennes patienter som kämpar med opioidmissbruk har använt cannabis för att lindra begär och smärta.

Med New Mexico så nära den mexikanska gränsen har kartellerna dramatiskt sänkt priset på heroin och Fentanyl och orsakat en ökning av opioid-överdoser de senaste åren.

”Jag var tvungen efter rapporter från flera patienter sagt att medicinsk cannabis hjälpte dem att minska sina heroin eller receptbelagda opioidvanor”, sade Briscoe.

”Jag har sett den förödande effekt opioidmissbruk har på individer och familjer, och enligt min erfarenhet som kliniker har jag sett fördelarna med tillgången till medicinsk cannabis för personer som lider av missbruk. Jag vill läka min stad”.

Briscoe lämnade in 21 sidor av forskning som stöder fördelarna med cannabis vid behandling av opiatmissbruk, bland annat artiklar från American Medical Association, American Journal of Public Health och American Journal of Addiction, tillsammans med brev till stöd av statens senator Gerald Ortiz y Pino (D-Albuquerque) och republikanen Deborah Armstrong (D-Albuquerque).

Ett av de största hindren för cannabisförespråkare i New Mexico är guvernör Susana Martinez, som är en stark motståndare till cannabis. Den republikanska guvernören är för närvarande rankad som den sjätte minst populära guvernören i landet, enligt en ny undersökning som släpptes av Morning Consult. Men nu när hennes slutliga år på kontoret närmar sig, kan en demokratisk lagstiftare se till att hon inte hindar propositionen.

Det finns ingen tidslinje för när beslutet om nya kvalificeringsvillkor kommer att meddelas, men rådgivningsnämnden kommer sannolikt stödja att opioidmissbruk läggs till i programmet.

Staten kan avvisa förslaget, men det är ingen tvekan om att Briscoe kommer att skicka in hennes proposition igen. Kanske under en ny, mer progressiv statsadministration, kommer New Mexico att bli den första staten att tillåta medicinsk marijuana som en behandling av opioidberoende.

Taggar Missbruk New Mexico Opioidepidemi Opioider

Källa leafly.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda