Par stämmer polisen – hibiskusplantor misstänktes vara cannabis

Publicerad:
Hibiskus

Paret säger att poliser med överfallsgevär arresterade dem och höll dem inlåsta i en polisbil under flera timmar.

Ett par i Pennsylvania stämmer sin lokala polisavdelning och Nationwide Insurance Co. efter att ha arresterats när en försäkringsagent misstog deras hibiskusplantor för cannabis.

Stämningen som inlämnades under tisdagen av 69-årige Edward Cramer och hans 66-årige fru Audrey, hävdar att agenten kom till deras hem i Buffalo Township den 5 oktober för att undersöka ett fallit träd.

Enligt Cramers ska agenten ha tagit bilder av deras blommande hibiskusväxt och skickat bilderna till polisen.

Relaterade artiklar:

Krigsveteran stämmer Colorados polis för razzia mot laglig medicinsk cannabisodling
Videoklipp visar hur polis tar av kvinnans byxor - för cannabisrökning

Stämningen hävdar att polismän med överfallsgevär arresterade paret 7 oktober och höll kvar dem i flera timmar inuti en polisbil, trots att de båda berättat för poliserna att plantorna faktiskt var hibiskus.

Polisen upptäckte inte någon cannabis i hemmet eller runt fastigheten. Polisen konfiskerade dock Cramers hibiskusplantor och märkte dem ”misstänkta marijuanaplantor”.

Varken Nationwide Insurance eller polisen vill kommentera stämningen.

Cannabisodling Hibiskus Pennsylvania Polisen

Källa:

Nya data avslöjar att fler kvinnor röker cannabis

Antalet kvinnor som röker marijuana har ökat stort sedan 2015. I deras "State of Cannabis Data Report" från 2016, avslöjade leveransservice företaget Eaze Insights, som leverererar medicinsk...

Haschhandeln har minskat i Christiania

Handeln med hasch har minskat kraftigt, sedan de boende i Christiania rev stånden i början av september. Men det innebär inte att det säljs mindre hasch i stort, säger Kim Møller vid Aalborgs...