Par stämmer polisen – hibiskusplantor misstänktes vara cannabis

Publicerad:
Hibiskus

Paret säger att poliser med överfallsgevär arresterade dem och höll dem inlåsta i en polisbil under flera timmar.

Ett par i Pennsylvania stämmer sin lokala polisavdelning och Nationwide Insurance Co. efter att ha arresterats när en försäkringsagent misstog deras hibiskusplantor för cannabis.

Stämningen som inlämnades under tisdagen av 69-årige Edward Cramer och hans 66-årige fru Audrey, hävdar att agenten kom till deras hem i Buffalo Township den 5 oktober för att undersöka ett fallit träd.

Enligt Cramers ska agenten ha tagit bilder av deras blommande hibiskusväxt och skickat bilderna till polisen.

Relaterade artiklar:

Krigsveteran stämmer Colorados polis för razzia mot laglig medicinsk cannabisodling
Videoklipp visar hur polis tar av kvinnans byxor - för cannabisrökning

Stämningen hävdar att polismän med överfallsgevär arresterade paret 7 oktober och höll kvar dem i flera timmar inuti en polisbil, trots att de båda berättat för poliserna att plantorna faktiskt var hibiskus.

Polisen upptäckte inte någon cannabis i hemmet eller runt fastigheten. Polisen konfiskerade dock Cramers hibiskusplantor och märkte dem ”misstänkta marijuanaplantor”.

Varken Nationwide Insurance eller polisen vill kommentera stämningen.

Cannabisodling Hibiskus Pennsylvania Polisen

Källa:

#17 - Johan Trädgårdsnisse

I denna veckan avsnitt har jag en bra ursäkt att träffa Johan Trädgårdsnisse. Han studerar till trädgårdsingenjör och är en daglig brukare av cannabis. Vi pratar bl.a om Global Marijuana...

Vad är CBG i cannabisplantan?

Du känner säkert till THC och CBD, men det finns också CBG. THC och CBD är de två kändaste cannabinoiderna som brukas nämnas när man pratar om medicinskt eller personligt bruk. Men det...