Krigsveteran stämmer Colorados polis för razzia mot laglig medicinsk cannabisodling

Publicerad:
SWAT

I stället för att undersöka hans tillstånd slog Colorados SWAT-team till mot Eli Olivas hus och utlöste veteranens svåra PTSD.

En amerikansk veteran stämmer staden Fountain, Colorado och dess polisstyrka efter att polisen gjorde en razzia mot hans legala medicinska cannabisodling.

Eli Olivas, som tilldelades bronsstjärnan efter att ha tjänstgjort i både Irak och Bosnien, och hans flickvän, Marisela Chavez, stämmer staden för att de inte tränat sina poliser att undersöka cannabisplantor i staten.

Enligt Denver Post slog ett SWAT-team till mot Olivas hem tidigt på morgonen den 22 juli 2016 med en husrannsakan för marijuana, skjutvapen och ammunition. Enligt rättegången grundades beslutet på svaga och otillförlitliga bevis.

Olivas registrerades lagligt i staten som en medicinsk cannabisbrukare efter att ha diagnostiserats med PTSD. Veteranen odlade lagligt 18 cannabisplantor i ett växthus omgivet av stängsel, mindre än statens lagliga gräns på 99 plantor.

Polisen kastade in en flash-granat, bröt ner en av portarna till Olivas stängsel och satte på honom och hans flickvän handbojor.

”Polisens aggression skulle ha traumatiserat vilken person som helst, men med tanke på Olivas historia när han tjänade sitt land i strid, drabbades han exponentiellt svårare och har orsakat ett återfall av hans PTSD-symtom”, står att läsa i stämningsansökan.

Enligt domstolsansökan tvingade polisen Olivas och Chavez att sitta bredvid avgasröret på ett fordon så dem båda drabbades av symptom på kolmonoxidförgiftning.

Polisen utfärdade en kallelse och klagomål för olaglig cannabisodling. Klagomålen lämnades aldrig in till domstol, men veteranen var fortfarande tvungen att betala en advokat för att försöka lösa situationen.

Advokat Terrence Johnson lämnade in en stämning på Olivas och Chavezs begäran i veckan och ansökte om kompensationsskador på över 100 000 dollar. Olivas och hans advokat kräver också att flera skjutvapen återlämnas som beslagtagits av polisen men aldrig återlämnades.

Johnson kommer att hävda att razzian mot Olivas inte var en isolerad händelse, men istället en symptom på att staden inte lyckats träna sina poliser att undersöka cannabisplantor i en stat där cannabis är lagligt.

I vad som bara resulterade i en våldsam handling och felaktig användning av skattebetalarnas medel kunde polisen som undersöker plantor helt enkelt ha kontrollerat statliga journaler för att ta reda på om Olivas hade ett lagligt tillstånd.

Taggar ACAB Cannabisodling Colorado Medicinsk marijuana Polisen PTSD SWAT

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda