Uruguay använder cannabis för att varna om nedsatt körförmåga

Publicerad:
Cannabis poster

Medans marijuana legaliseringar sprider sig över hela världen, har huvudargumentet för oppositionen varit den potentiella nedsatta körförmågan hos förare. Med fler människor som använder cannabisprodukter, har det blivit allt viktigare att erkänna risken med att köra påverkad.

För inte så länge sedan trodde man att som hos alkohol, kunde alkoholmätare lösa problemet med att hålla borta påverkade förare från vägen; denna teori är sedan en tid tillbaka krossad. Eftersom marijuanabrukare bygger upp en tolerans som inte nödvändigtvis skulle hända med alkohol, kan två förare med liknande THC-halt i blodet hantera körsituationer på olika sätt.

Nationer och stater tävlar nu om att räkna ut hur man bäst upptäcker någon som är för påverkad för att köra. Uruguay tar till en något annorlunda strategi.

Det sydamerikanska landet som legaliserade marijuana för vuxna 2013 använder själva plantan för att bekämpa nedsatt körförmåga. Uruguays Association of Cannabis Studies har startat en affischkampanj i ett område i Montevideo där de använde specialpapper som kommer från hampa för att varna om riskerna med rökning och körning.

”Vi tänkte att affischer gjorda av cannabis som ger dig råd om säkrare bilkörning, förmodligen är det mest idealiska sättet som marijuana faktiskt kan vara till nytta för någon bakom ratten”, säger Juan Ciapessoni, kreativ chef på The Electric Factory, företaget som utformade affischerna.

Ciapessoni tillade att ”det huvudsakliga syftet med allt detta är att få folk att förstå hur viktigt är att vara ansvarsfull när du kör.

Uruguay kommer inte att behöva oroa sig för att vandaler stjäl affischerna eller sliter av bitar för att röka, eftersom processen för pappersmalning tar bort alla chanser att kunna bli hög från hampaplantor med redan låg THC-nivå.

”Det skulle vara riktigt roligt, men inte effektivt, eftersom processen för framställningen av papper tar bort den psykoaktiva effekten”, säger Ciapessoni. ”Så om någon rökt pappret, skulle det vara som att röka ett standardpapper”.

Taggar Trafiken

Källa marijuana.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda