Zimbabwe överväger en legalisering av cannabisproduktion

Publicerad:
Cannabisplantor

Afrikas kontinent är komplicerad och invecklad när det gäller cannabisreform.

I vissa afrikanska länder, som exempelvis Zambia, är cannabis mycket olagligt och många människor får fängelse för det. I Sydafrika har marijuana för medicinska ändamål gått snabbt framåt, och till och med personligt bruk har gjort en del framsteg.

Nu ser det ut att Zimbabwe överväger att legalisera odlingen och användningen av medicinsk marijuana.

En ansökan har gjorts till Zimbabwes regering, från ett ännu inte namngivet kanadensiskt företag, om att få odla marijuana för medicinska ändamål.

Zimbabwes makroekonomiska planerings- och investeringsminister, Dr. Obert Mpofu, uppgav vid en årligt stämma den 28 juni i den nationella handelskammaren att ett kanadensiskt konglomerat vill samarbeta med regeringen för att producera medicinsk cannabis.

”Vi har fått många förfrågningar från investerare som vill delta och en av dem är ett stort internationellt företag som vill vara inblandad i cannabisproduktionen”, säger Dr. Mpofu. ”Jag skrattade och trodde att de skämtade när jag fick förfrågan men de är allvarliga. Det här verkar vara stort företag”.

För närvarande kan personer i Zimbabwe som dömts för innehav av marijuana få upp till 12 års fängelse, så om den här insatsen lyckas, skulle det vara ett stort steg mot en mer humanare cannabispolitik.

Dr Mpofu tillade att regeringen tar denna ansökan på allvar.

”Detta företag är från Kanada och det är ett av de största konglomeraten i landet, och de producerar cannabis för medicinska ändamål under strikta förhållanden”, säger Mpofu. ”Jag ser inte något fel och jag tror att om vi legaliserar [cannabis] kommer vi att kunna dra nytta av medicinska behandlingar eftersom den används för smärtstillande läkemedel som morfin. Sydafrika har gjort det”.

Inget har sagts om nästa steg inom ansökningsprocessen, men mer information kommer utan tvekan att ges under de närmaste dagarna.

Taggar Cannabisodling Medicinsk marijuana

Källa marijuana.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda