Sydafrika gav precis medicinsk cannabis grönt ljus

Publicerad:
Sydafrika

Regeringen i Sydafrika har meddelat att de vill göra det möjligt för produktion av cannabis för medicinska ändamål.

Den 19 Februari 2014, stod riksdagsledamoten Mario Oriani-Ambrosini i den sydafrikanska nationalförsamlingen och introducerade ett lagförslag om att avkriminalisera den medicinska användningen av cannabis.

Förutom att vilja göra denna underbara medicin tillgänglig för sina medborgare, hade Mario en mycket personlig anledning: några månader tidigare hade han offentligt berättat om sin diagnos av steg IV lungcancer.

Tiden gick, och medan andra länder i världen gjort cannabis reformer till verklighet, har Mario och hans kolleger i IFP partiet fortsatt att arbeta hårt för att tillåta sydafrikaner samma lindring.

Den 16 Augusti 2014, förlorade Mario sin kamp mot cancer, men det senaste meddelandet från den afrikanska nationen bevisar att hans kamp för medicinsk cannabis inte var förgäves.

Den sydafrikanska regeringen har gett klartecken för tillverkning och distribution av cannabis som medicin. Marios parti, IFP, kallar det en ”stor seger” och en passande hyllning till sin forna medlem som kämpade för legalisering.

Det rapporterades att det medicinska kontrollrådet i Sydafrika nyligen skickat ett brev till riksdagsledamoten Narend Singh från IFP, som meddelade att de skulle offentliggöra förslag till riktlinjer för cannabisproduktion under de kommande veckorna.

En upprymd Narend förklarade att ”Mario hade kämpat för detta, och trots att han föreslog cannabis för både medicinsk användning och även för rekreation, enades vi om att dra tillbaka alla förslag om icke-medicinsk användning för att säkerställa att det blir lagligt”.

Narend tillade också att tusentals patienter redan använder cannabisolja, som är mycket dyr i nationen och en viktig katalysator för lagförslaget var att göra oljan fritt tillgänglig för patienter som behöver det.

Enligt de nya föreslagna reglerna, kan läkarna skicka in en ansökan till medicinska kontrollrådet för att få behörighet till cannabis åt sina patienter. Rådet kommer sedan att godkänna ordinationen och lämplig dos baserat på dess avsedda användning.

Landet kommer att satsa på licensierad inhemsk odling av medicinsk cannabis för receptbelagda och forskningsändamål.

Även om Mario inte är här för att se denna viktiga milstolpe i landet, lever han vidare i varje patient som snart kommer att kunna uppleva stor lättnad baserad på hans ansträngningar.

Taggar Cancer Cannabisodling Lungcancer Medicinsk marijuana

Källa marijuana.com

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda