Secret Service lättar restriktioner för tidigare marijuanabruk vid rekryteringar

Publicerad:
Öronsnäcka

Amerikanska Secret Service är på väg att lätta på sin politik för tidigare användning av cannabis när de ska rekrytera nya agenter, enligt direktören Randolph Alles.

Alles tror att justeringen kommer att hjälpa byrån att uppnå sitt mål att öka antalet agenter med minst 3000 under de närmaste åren.

Torsdagen var första gången den nya direktören Alles träffade journalister för ett officiellt pressmöte sedan han började på sitt jobb i april.

Alles förklarade att medan hans agenter är ”mycket dedikerade”, har de bara inte personal för att behålla det skydd de måste tillhandahålla runt om i världen. Att motverka terrorhoten över hela världen och den ökade kostnaden för att betala sina befintliga agenter övertid har satt stor press på direktören att utöka sin personalstyrka.

”Vi behöver fler människor. Uppdraget har förändrats”, förklarade direktör Alles.

Tidigare diskvalificerades alla kandidater från anställningsprocessen som medgav att de brukat marijuana mer än ett par gånger när de var yngre. Nu, efter att politiken officiellt ändrats någon gång under den senaste månaden, kan Secret Service öppna sina dörrar till ett mycket större utbud av yngre sökande.

Enligt den nya politiken analyseras endast tiden mellan deras senaste användning och ansökningsdagen som en del av urvalsprocessen, utöver traditionella metoder som lögndetektor och kreditupplysning.

Några av de extra belastningarna för Secret Service kan spåras tillbaka till januari när president Trump tog över för Barack Obama. Trump ger en ny mängd utmaningar för Secret Service, med tanke på att han har många fastigheter och ett omfattande släktträd, som alla måste skyddas 24 timmar om dygnet enligt lag.

Det faktum att han har en större familj, ger mer stress på organisationen, sade Alles om den ökade belastningen på Secret Service under den nya administrationen.

Trump har bland annat besökt hans klubb ”Mar-a-Lago” i Florida, hans golfbana i New Jersey och hans hem sedan han blev president i början av året. Hans dotter Melania Trump och hans son Barron har tillbringat en betydande tid i New York City vid familjens Trump Tower.

Taggar Donald Trump Jobb Secret Service

Källa marijuana.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda