Marijuana kan vara lagligt i alla 50 amerikanska staterna år 2021

Publicerad:
Cannabisplanta

Marknadsanalytiker förutspår att varje stat kommer att tillåta medicinskt eller personligt bruk från 2021.

Marijuana kan vara lagligt över hela USA från 2021, enligt den senaste forskningen från Greenwave Advisors.

Kalifornien, Maine, Massachusetts, och Nevada följde förra året Colorado, Washington, Oregon och Alaska som legaliserat marijuana på ett sätt liknande som med alkohol. Dessutom har mer än hälften av landet legaliserat örten för medicinska ändamål.

Det är av denna anledning som Greenwave tror att laglig cannabis är på väg att expandera till ytterligare ett antal stater inom de närmaste åren. Flera stater är på väg att lägga till förlag om marijuana legaliseringar på valsedlarna under 2018 och 2020 – en serie av händelser som kan leda till att alla 50 stater kan ha någon form av laglig cannabis inom de närmaste fyra åren, rapporterar Motley Fool.

Om cannabisindustrin lyckas överleva, förutspår Greenwave att den nationella marijuana marknaden kan vara värd omkring 30 miljarder dollar år 2021.

En liknande rapport från Arcview Market Research och New Frontier Data visar att hela nationella cannabisindustrin kan vara värt cirka 22 miljarder dollar år 2020. Man tror också att den lagliga marijuanaindustrin kan hjälpa medelklassen – livsnerven i den amerikanska ekonomin – genom att skapa mer jobb.

Det verkar då vettigt att samhällen i stater som Pennsylvania och Ohio hoppas att laglig marijuana kan fylla tomrummet där mer traditionella industrier svikit dem. Under de senaste veckorna har ett antal rapporter dykt upp som visar att många arbetare tror att marijuanaindustrin kan skapa tusentals arbetstillfällen för de människor som tidigare jobbat hos ståltillverkare och andra vitala producenter.

Kanske detta är skälet till att fler amerikaner nu stöder en legalisering av marijuana. De senaste opinionsundersökningarna visar att cirka 60 procent av befolkningen vill att cannabis inte ska hanteras annorlunda än alkohol eller tobak.

Ändå finns det tyvärr inte tillräckligt med fart i kongressen för att åstadkomma en nationell reform i denna fråga inom en snar framtid.

Taggar Cannabisindustrin Jobb Legalisera cannabis Medicinsk marijuana

Källa merryjane.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda