Wisconsin-demokrater presenterar proposition för att legalisera cannabis

Publicerad:
Wisconsin
Wisconsin Road Sign with dramatic clouds and sky.

Statens invånare stödjer överväldigande en legalisering, men republikanska lagstiftare är inte villiga att lyssna ännu.

Denna torsdag införde Wisconsin-representanten Melissa Sargent en proposition som skulle legalisera och reglera medicinskt och personligt bruk av cannabis i staten. Den föreslagna lagstiftningen markerar Sargents tredje försök att driva igenom en sådan proposition.

Likt andra stater som redan lyckats avsluta förbudet skulle Sargents proposition legalisera marijuanabruk för vuxna över 21 år. Wisconsins invånare skulle tillåtas ha upp till två uns (54,6 gram), och utlänningar skulle få ha upp till en kvart ounce (6,8 gram). Personer skulle tillåtas odla upp till sex plantor hemma, men skulle behöva ett odlingstillstånd om de vill överskrida det antalet.

Medicinsk marijuana skulle vara auktoriserad för alla över 18 år som har diagnostiserats med ett kvalificerat försvagande tillstånd, och barn under 18 år skulle få använda medicinsk cannabis endast med en förälder eller vårdnadshavares samtycke. Medicinska marijuana-patienter skulle få inneha upp till tre uns (81,9 gram).

Som i många stater har motståndarna till propositionen väckt farhågor över berusade förare och att laglig cannabis inte ska hamna i händerna på minderåriga. För att tackla dessa problem innehåller propositionen bestämmelser som gör körning under påverkan av marijuana olagligt. För att ta itu med oron för barnen skulle förslaget kräva att skolor utbildar barn om marijuana på samma sätt som de utbildas om alkohol och tobak.

”Det farligaste med marijuana i Wisconsin är att det fortfarande är olagligt”, sa Sargent. Lagstiftaren argumenterade också för de positiva ekonomiska vinsterna som skulle komma från beskattningen av cannabisförsäljning. ”Detta är ett riktigt ekonomiskt stimulanspaket”, sa Sargent.

Trots de ekonomiska fördelarna, verkar det tyvärr som att propositionen inte har stor chans att lyckas. Wisconsins republikanska guvernör Scott Walker har sagt att han inte ”är intresserad av att öppna dörren till att legalisera marijuana, varken övergripande eller till och med för medicinsk marijuana”.

I februari föreslog demokratiska senatorer i staten en proposition för att legalisera endast medicinsk marijuana, men även det var för progressivt för statens republikanska majoritet. Trots motgång har vissa republikanska lagstiftare uttryckt viljan att överväga medicinsk cannabis i framtiden.

Taggar Barn Legalisera cannabis Medicinsk marijuana Wisconsin

Källa merryjane.com

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda