Cannabisindustrin beräknas skapa nästan 300.000 jobb fram till 2020

Publicerad:
Pengar
The Business of Marijuana

En färsk rapport från New Frontier Data förutspår att den lagliga cannabismarknaden kommer att skapa mer än en kvarts miljon jobb till 2020.

Detta är mer jobb än vad som förväntas komma från tillverkning och regeringen, enligt Bureau of Labor Statistics.

New Frontier Data grundar dessa prognoser på marknader i stater som redan har godkänt legaliseringar och omfattar inte andra stater som sannolikt kommer att godkänna lagförslag under de kommande åren.

”Dessa siffror bekräftar att cannabis är en viktig ekonomisk drivkraft och en skapande motor för USA:s ekonomi”, sade Giadha Aguirre De Carcer, grundare och VD för New Frontier Data.

Även om vi ser en potential minskning av totala antalet amerikanska jobb som skapats under 2017, enligt uppgifter från Kiplinger, liksom en förväntad nedgång i BNP-tillväxten, fortsätter cannabisindustrin att vara en positiv bidragande faktor till tillväxten, berättade Aguirre De Carcer för Forbes.

Aguirre De Carcer sade att trots en eventuell avmattning i cannabisindustrin under de kommande tre till fem år, förväntas den totala försäljningen överstiga 24 miljarder dollar år 2025, med möjlighet till nästan 300.000 jobb fram till 2020.

”Det är fortfarande en positiv ekonomisk kraft i USA”, fortsatte hon.

Enligt årliga undersökningar av yrkesverksamma i cannabisindustrin gjorda av Marijuana Business Daily, sysselsätter branschen redan mellan 100.000 till 150.000 personer, med nästan 90.000 företag som berör plantan.

Prognosen har inte ens inkluderat stater som kan legalisera cannabis för medicinskt eller personligt bruk fram till 2025. ”Det är inte svårt att föreställa sig att den totala cannabisindustrin kan vara betydligt större än våra konservativa prognoser”, säger John Kagia från New Frontier.

Jobbprognoserna bygger på en inledande analys gjord av Marijuana Policy Group (MPG), som anlitades av Colorado för en ekonomisk analys.

Med hjälp av MPG:s uppskattningar, har New Frontier utvecklat en modell för antalet jobb som skapas i olika sektorer av Colorado cannabismarknad.

Taggar Cannabisförsäljning Cannabisindustrin Cannabismarknad

Källa merryjane.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda