Cannabisbrukare: nytt danskt pilotprojekt gör cannabis svindyrt

Publicerad:
Dyr cannabisolja

Sjukpensionären Ann Lauridsen använder cannabisolja som hon köper olagligt. Hon skulle vilja stödja det nya pilotprojektet för medicinsk cannabis, men med en användaravgift på cirka 1600 danska kronor per månad, har Ann Lauridsen inte har råd med laglig cannabis.

Som vi har berättat om tidigare så 9ska man starta ett danskt pilotprojekt med medicinsk marijuana. Men det är inte alla som kommer att har råd med den nya lagliga cannabis medicinen.

Sjukpensionären Ann Lauridsen från Nyborgs kommun i Danmark lider av multipel skleros, osteoartrit, ångest, dålig urinblåsa, spasmer och smärta. Hon tar cannabisolja för sin smärta. Hon gör sin egen cannabisolja. När hon köper cannabis och kokosolja för en månad, kostar det henne omkring 150 danska kronor. Detta är ett betydligt lägre pris än de cirka 1600 danska kronor per månad, som Carolina Magdalena Maier från Alternativet räknar med att patienterna kommer att få betala. Ann Lauridsen vill stödja det nya pilotprojektet för att hon tycker att det är en viktig fråga, men inte till vilket pris som helst.

– Om jag inte köper cannabisolja på apoteket, så det blir det inga resultat för pilotprojektet. Och jag skulle gärna vilja hjälpa till med mitt stöd. Jag vill bara inte bidra till att stödja en cannabisolja som är svindyr säger sjukpensionären.

Idag köper Ann Lauridsen sin cannabis olagligt när hon var inte har pengar att köpa utskriven medicinsk cannabis. Cannabisolja lindrar hennes smärta.

Konsekvenser

Ann Lauridsen har inga planer på att sluta använda illegal cannabisolja när den lagliga cannabis medicinen kommer att kosta 1600 danska kronor. Priset på laglig cannabis är helt enkelt för högt. Hon är inte rädd för att använda cannabisolja, som hon blandar själv i en form för cannabispasta och kokosolja.

– Cannabis är ju bara en växt, och kokosolja kan lägga i och baka med, säger hon.

Carolina Magdalena Maier ordförande i hälsa och livskvalitet på Alternativet, har informerats om Ann Lauridsen situation. Carolina Magdalena Maier säger att hon kommer att gå vidare med sin nya kunskap.

– Den enda förnuftiga kommentar som jag har till det är att jag kommer att ta med den kunskapen i ytterligare förhandlingar om subventioner, skriver hon.

Bättre vardag

Tanken med det nya pilotprojektet för medicinsk cannabis är att patienter med bland annat cancer eller rygnerveskader ska kunna köpa lagliga cannabisprodukter som kan lindra deras smärta. Ann Lauridsen säger att cannabisolja lindrar smärtan och ger henne ett bättre liv.

– Cannabisolja gör vardagen mycket bättre. Jag har inga spasmer, är helt avslappnad min kropp och min blåsa uppför sig väl, säger Ann Lauridsen.

Taggar Apotek Cannabisolja Medicinsk marijuana Pilotprojekt

Källa navisen.dk

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda