Washington säljer nästan mer cannabis än alkohol

Publicerad:
Marijuana skatt

Cannabishandeln i Washington har nästan gått om sprit försäljningen. Vid årets andra kvartal, nådde marijuana försäljningen en topp på 212.000.000 dollar i jämfört med 249.000.000 dollar för spritförsäljningen, enligt statistik från båda statliga industrier. Höga skatter har inte hindrat marijuana från att försvinna på hyllorna i delstaten Washington.

Washingtons invånare har aldrig förbrukat marijuana i den takt de gör nu. Man kan tacka Washingtons 37 procents punktskatt på marijuana vid tidpunkterna för försäljningen till ökningen av skatteintäkterna. Washington har en skatt för både marijuana och sprit, som är högre än någon annan stat i USA. Vid köp av alkohol har Washington både en försäljningsskatt och en liter skatt. Man tar 20,5 procent moms och 3,77 dollar per liter skatt för sprit konsumenter.

Trots skatten är priset på produkterna i butikshyllorna nu ”konkurrenskraftiga med vad vi trodde att den svarta marknaden var vid ett tillfälle”, berättade Vicki Christophersen, en lobbyist för Washingtons Cannabusiness Associationsays, för Tacoma News Tribune.

Under hela januari, februari och mars 2016, spenderade Washingtons invånare 54.800.000 dollar mer på sprit än marijuana. Marijuana försäljningen ökar dock och invånarna i Washington spenderade bara 37.000.000 dollar mer på sprit än marijuana under april, maj och juni. Tredje kvartalets resultat är ännu inte tillgängliga och kommer inte förrän i början av nästa år.

Det bästa med det här är att de i sprit marknaden inte klagar. I teorin konkurrerar den lagliga marijuana marknaden med den illegala marknaden, men inte sprit marknaden. David Ozgo, chefsekonom för Distilled Spirits Council i USA, är inte heller orolig. Ozgo sa att den lagliga marijuanan ”verkligen har varit ett ickeproblem”.

Washingtons medicinska marijuana apotek har stängt för att ge plats för den unga lagliga cannabisindustrin. Vanliga cannabis butiker täcker nu vanliga användare samt patienter med allvarliga sjukdomar. Tiden har aldrig varit bättre för Washington att bevisa att marijuanaindustrin kan leverera sina löften.

Taggar Alkohol Cannabishandel Cannabisindustrin Washington

Källa merryjane.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda