Colorado använder skatteintäkter från marijuana för finansiera stipendium

Publicerad:
Stipendium

I Pueblo har man skapat en utbildningsfond på 475.000 dollar som de kallar ”landets första cannabis-finansierade stipendium”.

Tänk dig att om varje gång du köpt laglig cannabis, så gick en andel av dessa pengar gick till att betala college för en elev. Låter ganska underbart, eller hur? I ett län i Colorado, är det nu verklighet.

Tidigare i veckan meddelade länet Pueblo att man skapat ett cannabis-finansierat college stipendium för gymnasieelever som tar examen våren 2017. Fonden anses vara den första stipendiefond i landet som består mestadels av skatteintäkter från marijuanaförsäljning.

Pueblos stipendium kommer att erbjudas till studenter som gått på Pueblo Community College eller Colorado State University-Pueblo hösten 2017. Stipendiefonden uppgår till nästan 475.000 dollar, med 425.000 dollar som kommer direkt från marijuana skatteintäkter. Resten finansieras av delstatens egna stipendieprogram.

För ett par år sedan skulle dessa dollar ha gått till den svarta marknaden. Pengar som tidigare användes för att finansiera drogkarteller, används nu för att finansiera college stipendier.

Ända sedan cannabis legaliserades i Colorado, har skatteinkomsterna starkt investerats i offentlig utbildning, men också mental hälsa och brottsbekämpning. Förra året drog staten in totalt 1,3 miljarder dollar i försäljning av cannabis för medicinskt och personligt bruk, vilket motsvarar nästan 200.000.000 dollar i skatteintäkter.

I Pueblo tillämpas en 2 procent skatt på varje transaktion mellan lokala cannabisodlare och återförsäljare. Denna skatt kommer att öka över nästan tre år tills den maxar på 5 procent. Engångs skatten tas ut till odlaren när deras produkt först säljs eller överlämnas till en cannabisbutik, och Pueblo stipendiet är finansierat av minst hälften av de totala skatteintäkterna.

Varje kvalificerad high school får runt 1000 dollar per år, medan kvarvarande medel används för att ges till studenter baserat på meriter och behov.

Colorados ädla användning av skatteintäkterna från marijuanaförsäljningen har blivit en modell för andra stater som inrättar sina egna cannabismarknader. Självfallet har laglig cannabis i Rocky Mountain State förbättrat offentlig utbildning oerhört.

'Cannabis Scholarships' Are Now A Thing

Taggar Cannabisförsäljning Colorado Skola

Källa merryjane.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda