I september hålls ”Nordic Cannabis Conference 2017” i Malmö

Publicerad:
Konferens

I slutet av september arrangeras en konferens i Västra hamnen i Malmö som arrangörerna hoppas ska öppna för en konstruktiv debatt. På lördag den 23 September 2017 startar evenemanget.

Nordic Cannabis Conference kommer vara den första, årliga, mässa med syfte attt ena likasinnade i cannabisfrågan världen över för att bemöta politiska utmaningar, samt utbilda den generella befolkningen om hampa och cannabis. Mässan kommer inkludera föreläsningar, paneldiskussion, debatter, seminarier och artistuppträdande.

Arrangörerna själva är tydliga med att de förespråkar en legalisering av cannabis. Enligt dem skulle det bland annat bidra till en drastisk minskning av kriminaliteten kopplad till handeln med marijuana och hasch.

– Hela vår mission är att avkriminalisera frågan, säger arrangören Wally Johnson.

Både bruk och innehav av cannabis är tyvärr fortfarande illegalt i Sverige, så man hoppas nu kunna ändra beslutsfattares uppfattning om denna viktiga fråga.

– Så länge det är kriminaliserat är det lättare att få tillgång till cannabis. Väldigt få langare kommer att neka en 13-åring som vill köpa cannabis, säger Wally Johnson som är en av arrangörerna till konferensen och medlem i lobbyorganisationen Avkriminalisera cannabis.

Han och de andra arrangörerna har jobbat för att bjuda in personer som vänder sig mot en legalisering för att få till en nyanserad debatt.

– Dessvärre har vi fått svårt att få meningsmotståndare som kommer till vårt event. De verkar inte ha ett intresse om att få sin mening hörd, säger Wally Johnson.

Wally Johnsons förhoppning med konferensen är att den ska öppna upp för samtal om en fråga som han själv menar är väldigt stigmatiserad.

– Du kan göra vodka av potatis men du kan också göra pommes frites, säger Wally Johnson som en liknelse till hur han menar att cannabis kan vara en råvara till hälsofarliga produkter såväl som medicin.

Tillsammans med AKC (Avkriminalisera Cannabis), Sveriges största tankesmedja för cannabis och hampa, välkomnar vi er varmt till detta unika event.

Detta evenemanget är gratis för deltagare, barnvänlig och 100% drogfri.

Kaffe och tea kommer finnas för besökarna och vi kommer även avsätta en paus där man kan springa iväg och köpa mat om man skulle bli hungrig. Vi jobbar på ett schema som kommer släppas nästa vecka.

Vägbeskrivning: Evenemanget ligger 5 minuters promenad från Malmö centralstation. Du kan också ta buss 2. Bustop kallas ”Kockums Fritid”.

Riksförbundet narkotikafritt samhälle (RNS) har ännu inte hört talas om den planerade konferensen i Malmö.

Per Johansson, generalsekreterare på RNS, tror att det fram tills nyligen har funnits en enighet i debatten mellan länder, något som nu är på väg att förändras.

– Nu har delstater i USA fattat beslut om att legalisera cannabis. FN:s narkotikakonventioner är inte lika starka längre. Folk tänker att om USA kan, varför skulle inte vi i Sverige kunna?, säger han.

Taggar AKC Avkriminalisera Legalisera cannabis Malmö Nordic Cannabis Conference RNS Wally Johnson

Källa evensi.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda