Världens första cannabisgym öppnar snart sina dörrar

Publicerad:
Träning

Är det inte hög tid att äntligen göra oss av men den gamla stereotypen att cannabisbrukare inte tränar?

Jim McAlpine, en vältränad 46-årig, öppnar snart världens första ”cannabisgym” i San Francisco.

Förutom att vara ett traditionellt gym och hälsocenter, kommer McAlpines gym ”Power Planet Fitness” tillåta att medlemmar köper och konsumerar cannabis på plats, inklusive deras egen linje av ärbara produkter, som McAlpine säger är ”gjorda för fokus innan träning och återhämtning efter träning”.

McAlpin, grundare av 420 Game som inrättats för att visa att cannabisrökare inte är lata eller omotiverade, tror kondition också kommer att bli en grundpelare i den blomstrande cannabisindustrin.

”Om du använder det rätt”, sade han till Outside, ”cannabis tar de saker du älskar och låter dig älska dem mer. Med fitness, kan det hjälpa dig att komma in i zonen”.

Även om det fortfarande bara finns begränsad forskning på cannabis och prestation – som har allt att göra med det faktum att den federala regeringen har klassificerat cannabis som en klass 1 drog – finns det tillräckligt för att veta att det inte är en dålig idé.

Många idrottsmän rekommenderar cannabis.

Långdistanslöpare har gjort det under en lång tid och säger att cannabis hjälper mot smärta och ökar deras koncentration.

”Det finns en okunnig stereotyp om människor som använder marijuana inte är atletiska, men det beror på att de ofta inte är representerade. Allmänheten ser endast en felaktig bild av människor som röker hasch hela dagen lång och inte är aktiv”, berättade den före detta professionella löparen Chris Barnicle för Guardian.

McAlpine vill utnyttja potentialen i cannabis för att underlätta prestationsförmågan.

För detta ändamål kommer Power Plant Fitness erbjuda prestanda bedömningar, där tränare kommer hjälpa medlemmar att avgöra hur cannabis kan hjälpa deras träning innan de rekommenderar en träningsplan.

Men vissa experter på cannabis säger att man ska vara försiktig.

”Det är chockerande för mig”, berättade Dr Yasmin Hurd, professor i psykiatri och neurovetenskap vid Icahn School of Medicine i New York, för People Magazine. ”Cannabis minskar reaktionstiden, och påverkar definitivt motorik. Jag kan inte se hur uppmuntrande till berusning under träning är något positivt”.

Hurd anser att om man inte känner smärta medan man tränar, kan det leda till överansträngning.

”Folk skulle kunna träna trots deras smärttröskel på ett sätt som kan skada dem om de sliter sönder muskler och inte känner det”, sade hon. ”För mig är det den viktigaste oron”.

Vi bör alla hålla detta råd i åtanke.

Taggar Cannabisbruk Cannabisindustrin Livsstil San Francisco Träning

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda