TAG ett nytt sätt att bedöma kvaliteten på cannabis

Publicerad:
Kvalitetskontroll

Ny kvalitetskontroll på cannabis som liknar alkoholens, kan snart dyka upp i de amerikanska butikerna som får sälja laglig cannabis.

Sofistikerade vin shoppare går inte in i en spritbutik och säger, ”Ursäkta, jag letar efter denna art av druvor med denna andel av alkohol. Kan du hjälpa mig med det?”, Säger Max Montrose, ordförande i Trichome Institute, en leverantör för utbildningar om cannabis.

Trichome Institute har utvecklat ett program som heter Trichome Assurance Grading eller TAG, som ett sätt att bedöma kvaliteten på cannabis.

”När du går till affären och köper mat, har maten varit med om en kvalitetskontroll; när du köper medicin, det har det gjorts en kvalitetskontroll. Vi är en biljondollarindustri som inte har något sätt att mäta och bestämma vad våra produkter bör kosta.

TAG mäter aspekterna av cannabis som är vetenskapligt mätbara såsom struktur, trichomes, mognad, bitterhet, föroreningar och mögel, lukt och smak. Två dubbelblinda tester genomförs av testare som fått en Nivå 3 certifiering – institutets motsvarighet till sommelier utbildning.

Låter som ett riktigt drömjobb att få jobba som nivå 3 testare, man kan hoppas på en karriär här i Sverige i framtiden!

Cannabisindustrin

Källa:

Hillary Clintons och Donald Trumps drogpolicy

I årets amerikanska presidentval, har Hillary Clinton och Donald Trump förespråkat olika strategier för de viktigaste politiska frågorna om narkotika i landet: cannabis lagreform,...

Amerikanska patentverket ignorerar cannabisindustrin

Nästa milstolpe för cannabisindustrin kommer inte att vara banken eller skatteredovisning, även om de flesta marijuanaföretag skulle älska möjligheten att sätta in sina pengar i en bank eller...