Är Apple på väg att utveckla en Vape-penna?

Publicerad:
Apple

Är Apple på väg in i cannabisindustrin, det kan man fråga sig om man råkat komma över deras ansökan till amerikanska patentverket för en ”sublimator/vaporizer”?

Apple hänvisar till sitt objekt som: ”En apparat för förångning eller sublimering av ett ämne”.

Ansökan, med 22 påståenden och många detaljer, fortsätter med att beskriva en anordning uppbyggd kring en kammare med ett värmeelement i botten, vilket låter väldigt likt en vape penna.

”Substansen kan vara ett fast ämne som skall sublimeras i en kammare, men kan också vara en flytande kemikalie som ska förångas i kammaren”, står det i ansökan, som offentliggjordes den 26 januari och rapporterades av Silicon Beat.

Även om ansökan inte nämner vilken typ av substans som skall förångas, behöver man inte ha en vild fantasi för att spekulera i att Apple ser ut att utveckla en apparat som kan användas för konsumtion av marijuana och THC extrakt.

Med cannabis lagligt i 28 stater för rekreation och/eller medicinska ändamål, slåss teknikföretag för att få en del av kakan, mer känd som den ”gröna revolutionen”.

Varför skulle inte Apple, med en värdering på 178.000.000.000 dollar förra året, investera i en av USA:s snabbast växande bransch?

Det finns många möjligheter för teknikföretag att producera anordningar för cannabis konsumtion, särskilt för medicinsk användning.

”Att Apple och cannabis kan bli en lukrativ affär är det ingen fråga om – varumärket har världsklass, och företaget gör några väldigt snygga enheter. Om Apple kommer att gå den vägen är okänd utanför företaget”, skriver Silicon Beat.

Och om man tänker tillbaka till början av 2015 när Apple blockerade cannabis appen MassRoot från deras App Store, glöm inte att Apple backade efter att ha mottagit 10.000 e-postmeddelanden. Mycket har förändrats sedan dess.

Apple förklarade att man godkände appen, men endast för användare som genom geolocation bekräftat att de bor i stater som tillåter medicinsk marijuana.

Taggar Apple Patent Vape-penna Vaporizer

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda