Amerikanska patentverket ignorerar cannabisindustrin

Publicerad:
JUJU Joints

Nästa milstolpe för cannabisindustrin kommer inte att vara banken eller skatteredovisning, även om de flesta marijuanaföretag skulle älska möjligheten att sätta in sina pengar i en bank eller kräva kostnader för näringsverksamhet på sin årliga avkastning som en normal entreprenör.

Som en vape-penna producent har fått reda på, utöver de förbud mot bankkonton och normal skatteredovisning, kan cannabisföretag inte varuskydda sina egna varumärken.

JUJU Joints gör vaporizers för engångsbruk, stora som cigaretter. De är tillräckligt coola, men vad som skulle vara coolare för företaget är om företaget hade de absoluta rättigheterna till namnet JUJU, och kanske till och med en ”powered by JUJU” slogan, som inget annat företag får använda.

Till och med den federala regeringen har utfärdat patent till cannabisföretag och även cannabis strains, men registrerade varumärken är en annan fråga. Fram tills nu har cannabisföretag skyddat sina varumärken genom att registrera dem som klädföretag bland annat.

På detta sätt, har apotek som San Franciscos Green Cross och cannabisrelaterade märken som Cookies kunnat skydda sina varumärken medan dom fortfarande är involverad med marijuana – som fortfarande är förbjudet enligt federal lag.

Men JUJU tillverkar inte mössor eller hoodies, de gör JUJU Joints.

Som IPWatchdog.com upptäckte ville JUJU Joints skydda både varumärket och namnet JUJU och ovannämnda slogan, men avvisades av en advokat från Trademark Office. Bolaget har överklagat, men deras avvisande bekräftades i slutet av oktober.

JUJU hävdade att dom bör tillåtas att ha ett varumärke eftersom alkohol- och tobaksbolagen har varumärkesskydd och eftersom marijuanaföretag har haft möjlighet att göra affärer hittills trots att dem bryter mot ”Controlled Substances Act”, och fortsätter att göra så trots att de bryter mot lagen, bör de få ett visst mått av skydd som dessa andra företag har. Dessutom hävdade JUJU att andra företag använder cannabis i sitt varumärke utan problem.

Inget av detta spelade någon roll, eftersom JUJU varumärkesansökan är marijuana specifik. Andra företag som säljer energidrycker och konsumtionsvaror som är marijuana-relaterade kan ha varumärken… Så länge som de inte hanterar något olagligt själva.

Eftersom cannabis är olagligt enligt federal lag, och varumärken endast kan tilldelas till lagliga varor, något som endast rör cannabis och bara cannabis kan inte bli varumärkesskyddad, skrev USPTO.

Här är ett stycke från beslutet som beskriver deras resonemang:

[quote]”Sökanden har uttryckligen identifierat sina varor som vaporizerande anordningar för hasch eller marijuana. Den nuvarande federala lagen gör cannabis olagligt att sälja, lägga ut till försäljning, eller använda anläggningar till att transportera drogtillbehör, som definieras som ”all utrustning, produkter eller material av något slag som i första hand är avsedd för användning i tillverkning, montering, konvertering, döljande, produktion, bearbetning, förberedning, injicering, intag, inhalering eller på annat sätt tillföra en kontrollerad substans i människokroppen, innehav som är olaglig enligt federala lagen (CSA)”.
[/quote]

Därför finner vi att sökandens identifierade varor omfattas av definitionen illegala drogtillbehör under CSA lagen. Identifieringarna av varorna klargör att sökandens enheter är konstruerade och avsedda för införandet av marijuana eller hasch i människokroppen. Sökanden har inte bestridit detta faktum i båda fallen, och har erkänt att deras varor är ”marijuana relaterade” och ”optimerade” för cannabis.

Eftersom sökandens identifierade varor utgör illegala drogtillbehör under CSA, är sökandens användning och avsedda användning av det sökta varumärket på deras varor olagligt och kan inte ligga till grund för en federal registrering”.

Det verkar inte som JUJU har någon rätt att överklaga beslutet vidare.

Detta betyder problem för Snoop Dogg och andra tillverkare av märkesvaror för marijuana, som juridiska experter på Lexology.com påpekar. Snoop försöker varumärkesskydda ”Leaf of Snoop” och en logo med ett gyllene löv som kan sättas på tändare, krukjord, blunt wraps och andra föremål som kan beskrivas som drogtillbehör.

Marijuana är listat som ett kontrollerat ämne, och inget schema I ämnet kan distribueras eller säljs lagligt enligt federal lag, för att inte tala märkesvaror. Men det finns gott om klass 2 droger med varumärkesskyddade varumärken: de kallas receptbelagda läkemedel.

Taggar Cannabisindustrin

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda