Floridas lagstiftare försöker redan nu bråka om nya marijuana lagen

Publicerad:
Florida
Welcome to Florida USA

Efter Kaliforniens och tre andra staters legalisering av cannabis för vuxna den 8 november, var var det istället Florida som överaskade, och röstade överväldigande för att legalisera medicinsk marijuana med mer än 70 procent av rösterna.

Den dåliga nyheten är att det redan finns en hel del fel med hur Florida väljer att utföra väljarnas vilja.

Amendment 2, Floridas nya lag för medicinsk marijuana, träder i kraft den 3 januari 2017, men det kommer att ta många månader efter det innan de första patienterna får någon cannabis. Exakta regler för odling och försäljning har ännu inte fastställts, men detaljerna kanske inte spelar någon roll: Det kommer att bli väldigt svårt även för mycket sjuka människor att skaffa cannabis alls under de första reglerna som föreslagits av det statliga hälsovårdsdepartementets ”Office of compassionate use”.

Till att börja med är det endast tillgängligt för patienter med ”dödliga sjukdomar” som ”anses vara obotliga”, och om sjukdomen lämnas obehandlade, skulle det döda patienten inom ett år.

Det är bra för människor som dör av aids eller cancer, men inte mycket till hjälp för alla som försöker att leva med kronisk smärta eller PTSD.

En sak är värre, staten kommer bara att tillåta högst sex licenser för att producera, transportera och distribuera medicin, som inte får komma i någon form som kan rökas.

Resultatet kommer att bli ett monopol för olje-tillverkare som inte kan uppfylla efterfrågan, enligt marijuana förespråkare, som hävdar att statens hälsovårdsdepartement ignorerar väljarna och i stället bara arbetar för att utöka statens nuvarande ersättning för låg THC-halt olja.

”Att säga att vi är skeptiska är en underdrift”, berättade medicinsk marijuana advokaten Gerry Greenspoon för NBC Miami. ”Det kan faktiskt vara olagligt och strider mot grundlagen, i motsats till vad som bestämts”.

Några av de föreslagna reglerna som marijuana advokater säger direkt stider mot Amendment 2:

[*] Patienterna måste ha behandlats av en läkare innan i tre månader före den läkaren kan rekommendera medicinsk marijuana;

[*] Läkaren måste genomgå åtta timmars utbildning innan han kan rekommendera någon cannabis;

Detta är begränsningar inte tillämpas på nya läkemedel, påpekade NORML:s verkställande direktör Karen Goldstein från Florida.

Det tycks också finnas någon bestämmelse för hemmaodling i Florida. Allt detta innebär att Florida inte får något som liknar den enkla åtkomst som setts i Kalifornien, Colorado, och andra stater som framgångsrikt har gått från medicinsk marijuana till att tillåta vuxen användning av cannabis.

Detta gör Florida förenliga med de andra röda staterna som tillåter medicinsk marijuana i teorin, men sätter stränga restriktioner på tillträde till drogen i praktiken. I Texas där endast låg THC-halt olja kan erhållas, kommer produktionslicenser begränsas till högst 12, och licenstagare måste betala stora inspektions-avgifter.

Den goda nyheten är att det är osannolikt att dessa regler kommer att få vara kvar. Åtminstone är det löftet: lagstiftare, inklusive stadshusets talman Richard Corcoran, har lovat att reda ut saker så fort de bildar kommittéer för att undersöka frågan med början i januari.

Taggar Amendment 2 Cannabisolja Florida Kronisk smärta Legalisera cannabis PTSD THC

Källa hightimes.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda