Lagstiftningen skulle begränsa federala myndigheter från att göra tillslag mot cannabisföretag

Publicerad:
FBI

Assembly Bill 1578 skulle stoppa lokala brottsbekämpare från att hjälpa federala myndigheter med cannabisrelaterade brott.

En ny lagstiftning i Kalifornien skulle allvarligt försvåra eventuella federala försök att stoppa Kaliforniens cannabisindustrin.

Mendocino Voice Assembly Bill 1578, som framfördes av Jim Wood i fredags, skulle förbjuda lokala brottsbekämpande organ från att hjälpa federala myndigheter med allt som rör marijuana.

”Detta lagförslag skulle förbjuda en stat eller lokal myndighet från att göra vissa åtgärder utan ett domstolsbeslut som undertecknats av en domare – bland annat hjälpa byrån med pengar, lokaler, egendom, utrustning eller personal för att hjälpa en federal myndighet med att undersöka, kvarhålla, upptäcka, rapportera, eller gripa en person med kommersiell eller icke-kommersiell marijuana eller en medicinsk cannabis aktivitet som är tillåten enligt lag i delstaten Kalifornien och att transportera en individ till federala brottsbekämpande myndigheter i syfte att verkställa federala marijuana lagar”.

Nu när Jeff Sessions bekräftats som justitieminister och med Donald Trump i Vita huset, har stater med marijuana lagar varit oroliga för möjligheten att federala brottsbekämpare ska slå till mot cannabisindustrin. Om förslaget godkänns, kommer Kalifornien inte behöva oroa sig lika mycket.

Lagförslaget skulle göra att federala brottsbekämpande organ får det mycket svårare att förstöra Kaliforniens cannabisindustri, utan stöd från någon av Kaliforniens brottsbekämpande organ. Om lokal support skulle behövas, blir de tvungna att skaffa ett brev från en domare.

Om lagen går igenom, skulle den endast gälla för laglig försäljning, användning och odling av cannabis under Kaliforniens nyligen godkända lag Prop 64, som gjorde icke-medicinsk marijuana lagligt i staten.

Medans den federala regeringen som drivs av en president som har lovat att föra ”lag och ordning” till Amerika, gör enskilda stater vad de kan för att skydda sina medborgare, och deras plånbok. Införandet av AB 1578 är Kalifornien starkaste drag för att skydda statens cannabisindustrin från federala åtal.

Taggar Cannabisindustrin Kalifornien

Källa merryjane.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda