Forskare bekräftar slutligen att marijuana inte sänker ungdomars IQ

Publicerad:
Marijuana hjärna

Är marijuana kopplat till kognitiva skador? Nej. Är marijuana en ”gateway drog”? Nej. Är ungdomars marijuanabruk orsaken till lägre IQ eller utbildnings svårigheter? Nej. Kan marijuana döda cancerceller? Ja. Är marijuana lagligt? Nej. Undrar du varför? Eftersom Big Pharma inte vill ha det så.

I oktober 2012 fann en studie, med mer än trettio år på nacken att marijuanarökning sänker intelligenskvoten eller IQ permanent. Forskarna kom fram till att långvarigt marijuanabruk, var associerat med neuropsykologisk nedgång. Vidare hävdade forskarna att ett upphörande av marijuanabruk inte helt återställde den neuropsykologiska funktionen bland unga cannabisanvändare. I slutändan konstaterade forskarna att marijuana har haft en neurotoxisk effekt på ungdomarnas hjärnor.

Mindre än fyra år senare, jämförde två studier unga marijuanabrukares IQ med deras kamrater men fann ingen mätbar koppling mellan marijuana och lägre IQ. Den första studien (som genomförs av forskare från University College London, Queen Mary University of London, och University of Bristol) kom fram till:

”Det finns mycket debatt om effekterna av ungdomars cannabisbruk på intellektuella- och utbildnings-resultat. Vi undersökte samband mellan ungdomars cannabisbruk, IQ och utbildningsnivå i ett prov på 2235 tonåringar från Avon Longitudinal Study of Parents and Children. De som hade använt cannabis 50 gånger skilde sig inte från dom andra på antingen IQ eller utbildningsresultat.

”Dessa resultat tyder på att ungdomars cannabisbruk inte är associerat med IQ eller utbildningsresultat när justering görs för potentiella fel, i synnerhet ungdomars cigarettanvändning. Lagom cannabisanvändning hos tonåringar kan ha mindre kognitiv påverkan än epidemiologiska undersökningar äldre studier tidigare föreslagit”.

Så vad orsakade lägre IQ nivåer bland dem som hade rökt marijuana åtminstone 50 gånger vid en ålder av 15 år? Forskarna fann högre siffror för beteendeproblem, depressiva symtomer och annan droganvändning – särskilt alkohol och cigaretter – bland marijuanarökarna, och kan ha varit orsaken för deras reducerade IQ. Eftersom marijuanabrukare i själva verket hade 17 gånger högre risk för att också röka cigaretter, spekulerar forskarna om att cigarett användning kan vara en mer tillförlitlig orsak för minskad IQ i studiegruppen.

I den andra studien (som genomfördes av forskare från University of Southern California, University of Minnesota, University of Pennsylvania, och Örebro universitet), undersöktes effekterna av marijuana och IQ på cirka 2000 unga tvillingar från Los Angeles och Minnesota (där bara en av tvillingarna var cannabisbrukare, medan den andra inte var det). Dom undersöktes under en period av nästan ett decennium.

”Marijuanabrukare hade lägre provresultat i förhållande till ickebrukare och visade en betydande nedgång i kristalliserad intelligens mellan början av tonåren till slutet av tonåren. Men det fanns inga tecken på dos förhållandet mellan användningsfrekvens och förändring i intelligenskvot (IQ)”.

”Dessutom misslyckades de marijuanabrukande tvillingarna med att visa en signifikant högre IQ nedgång i förhållande till deras ickebrukande syskon. Bevis från dessa två undersökningarna tyder på att den observerade nedgången i uppmätt IQ inte kan vara en direkt följd av marijuana exponering utan snarare beror på familje-faktorer som ligger till grund för både marijuana initiering och låg intellektuell färdighet”.

Dessa två studier visar tydligt att marijuana är en osannolik orsak till någons IQ nedgång. Frågan är då varför vi tvingas tro att marijuana är kopplat till kognitiva skador, såsom minnesförlust och låg IQ? Av samma anledning till varför vi blivit hjärntvättade i mer än fem decennier till att tro att mättat fett orsakar hjärtsjukdomar, när den skyldige faktiskt var socker. Big Pharma vill inte att du ska veta sanningen.

Taggar Forskning IQ

Källa anonhq.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda