Tonåringars cannabisbruk har inte har ökat sedan legaliseringen i Washington

Publicerad:
Tonåring

Department of Health i Washington frågade nästan en kvarts miljon tonåringar och fann att nivåer av marijuanabruk ligger i nivå med data från 10 år sedan.

Ny data från staten Washingtons Healthy Youth Survey 2016 får tvivlare av laglig cannabis att tvivla på sig själva. Tonåringar i Washington röker lika mycket, eller lika lite, cannabis som samma åldersgrupp har gjort under det senaste decenniet.

I undersökningen ställdes frågor till över 230.000 ungdomar i 8, 10 och 12:de klass om deras historia med alkohol, tobak, receptbelagda piller, och cannabis. Studien som undersökte senaste månadens användning, fann att 6% av barnen årskurs 8, 17% av barnen i årskurs 10 och 27% av barnen i årskurs 12 har använt marijuana under de senaste 30 dagarna.

För att se hur det låg till i staten före legaliseringen, togs samma undersökning fram från 2010, innan lagliga cannabisbutiker öppnade i Washington. Det visar sig att både 8 och 10:de klassarnas användning minskat avsevärt sedan slutet av förbudet, då 9,5% i årskurs 8 och 20% av 10:de klassarna rapporterade att de brukat cannabis, och det är över 3% högre än det nuvarande antalet för varje ålder.

De i high school var den enda grupp som rapporterade ett ökat bruk mellan 2010 och 2016, men det var endast en liten marginal på 0,7%.

De stadiga och sjunkande siffrorna är särskilt intressanta med tanke på undersökningen också visar att Washingtons tonåringar anser att cannabis är mindre riskfyllt än tonåringar före dem. Sedan början av legaliseringen 2014, har 8:de klassare mindre ofta svarat att regelbundet marijuanabruk är en ”stor risk”, där 48% av de yngre ungdomarna uppfattar cannabis som en stor risk, i motsats till 53% av samma åldersgrupp två år sedan.

Men även med vetskapen om att marijuana inte är så farligt som man en gång trode, och med cannabisbutiker i överflöd, har tonåringar i Washington själva beslutat att röka mindre marijuana.

Så nästa gång någon säger att en legalisering av cannabis skulle leda till ett ökat bruk hos unga, nämn Washington, där tonåringar har visat att de inte är lika känsliga för hysteri som alla av våra valda ledare.

Taggar Barn Cannabisbruk Legalisera cannabis Tonåringar Washington

Källa merryjane.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda