Adventskalendrar fyllda med cannabis är populära i Vancouver

Publicerad:
Adventskalender

Nu när julen närmar sig och med en kommande legalisering, dyker många nya produkter upp i Kanada.

I år väljer hundratals människor adventskalendrar fyllda med cannabis.

Lorilee Felder som är ägare av Coast to Coast Medicinals i Vancouver, säger att hennes julkalender säljer som smör.

Det finns tre olika typer att välja mellan: buds (bara marijuana i sig), ätbara produkter (inklusive gummibjörnar, hårda godisar, tryffel och choklad) eller en blandad julkalender.

För varje dag i december kommer kunderna att få ett gram marijuana i sin julkalender – med undantag för julafton där man får upp till tre gram.

Felder berättar för CKNWs Steele & Drex att efterfrågan på kalendrarna har ökat kraftigt.

”Det har blivit galet populärt, vi har faktiskt slutat acceptera betalningar idag för att se till att vi har tillräckligt med lådor och jag var tvungen att anställa tre personer för att hjälpa till”, berättade hon.

Kalendrarna kostar mellan 200 till 230 dollar, och medan Felder bara förväntade sig sälja 20 eller 30 denna säsong har hon redan har sålt över 250 st.

Och de som köper kalendrarna är inte heller vilka hon hade tänkt sig.

”Vi har massor av mammor som köper till sina [vuxna] barn, men även farföräldrar, och män som köper till fruar eller vice versa”, sade hon.

”Jag trodde att det skulle vara en åldersgrupp på kanske 25 till 35 som köpte dem, men jag blev helt överraskad. Det är många äldre människor som köper dem och tycker att det är en bra idé och något snyggt”.

Felder säger att hon vakuumförseglar förpackningarna för att undvika narkotika-sniffande hundar, och distribuerar paketen genom olika frakttjänster för att undvika misstankar.

Och medan hon äger och driver en medicinsk cannabisbutik, röker inte Felder själv, men hon säger att hon ser de fördelar örten kan ha på personer som lider av ångest, depression och andra tillstånd.

Taggar Cannabisförsäljning Cannabisprodukt Vancouver

Källa globalnews.ca

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda