Branschexperter tror Kanadas legalisering kommer att börja med online-försäljning

Publicerad:
Tangentbord

Experter i den kanadensiska cannabisindustrin säger att provinserna troligtvis inte kommer vara redo för legaliseringen. Istället kommer kanadensare kunna köpa laglig cannabis online och få örten skickad till sin bostad.

Trina Fraser, är en advokat som specialiserat sig på affärsregler kring cannabis, och har nyligen redogjort för det betydande lagstiftningsarbetet som fortfarande måste uppnås innan butikerna kan lagra marijuana och dess relaterade produkter. ”För allmänheten är det som att bara koppla på en strömbrytare, och plötsligt kommer alla dessa produkter som tidigare var olagliga att vara lagliga”, säger Fraser.

Bill C-45 har passerat sin andra behandling och kommer nu att undersökas av hälsovårdsutskottet den kommande hösten.

Lagförslaget måste passera både kammaren och senaten innan provinserna kan slutföra sina egna regler kring distribution, handel, åldersgräns och andra detaljer.

”Att provinserna under de kommande åtta eller nio månaderna kommer att införa och godkänna lagstiftning och föreskrifter, samt skapa en helt ny industri som inte existerar idag, kan jag bara inte se hur det ska hända, säger Fraser.

Fraser och andra insatta inser att online-försäljningen blir lättare att genomföra direkt eftersom medicinska cannabisodlare redan säljer sina produkter inom det systemet.

Internetbaserad cannabisförsäljning var något premiärminister Trudeau också sade skulle vara tillgängligt om någon provins inte var redo eller inte villig att inrätta någon form av distributionsmetod för cannabismarken.

”Om de beslutar att de inte vill föra lagstiftningen framåt, kommer vi att göra [marijuana] tillgängliga via ett federalt system, förmodligen på internet”, sade premiärministern till VICE News. ”Vårt system kommer att vara tillgängligt för alla som inte har ett system i deras provins”.

Vic Neufeld som är VD för Ontario-baserade licensierade producenten (LP) Aphria, instämmer med sina branschkollegor. ”Denna resa, med tre olika nivåer i regeringen, är så komplex, och det finns ingen mall som de kan stjäla från. De måste börja från början”, sa han. Neufeld förutspår att utbyggnaden av butiker kommer att ske gradvis över tiden.

Hälsovårdsutskottet föreslog i förra veckan att börja diskutera Bill C-45 den 11-15 september, en vecka innan kammaren återvänder från semestern.

Taggar Cannabisförsäljning Cannabisindustrin Cannabismarknad Justin Trudeau Online-försäljning

Källa marijuana.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda