Alberta meddelar detaljer om deras lagliga cannabisförsäljning

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Provinsen Alberta i Kanada gjorde ett tillkännagivande under torsdagen som ytterligare redogör för detaljerna i deras provinsiella marijuana-lagstiftning.

Alberts spel- och spritkommission (AGLC) ska vara den centrala grossisten för alla cannabisprodukter. Justitieminister och generaladvokat Kathleen Ganley avslöjade detaljerna på torsdagen och meddelade att Alberta kommer att tillåta privatägda distributionssystem.

Vid sidan av denna nyhet kommer AGLC att ansvara för all provinsiell online-försäljning av cannabis, övervaka lagstiftningen och de privata försäljarna. Detaljer om licensiering kommer att finnas tillgänglig efter nyår.

”Denna lagstiftning utgör kulmen av omfattande engagemang och forskning om legaliserad cannabis”, sade minister Ganley. ”Det sätter vår provins i position att inte bara uppfylla den federala tidsgränsen, juli 2018, utan gör det på ett sätt som ansvarar för att främja folkhälsan och säkerheten för alla Albertaner”.

Ytterligare detaljer om lagstiftningen inkluderar en lägsta ålder på 18 år för att köpa marijuana. Det finns också ett förbud mot försäljning av cannabis och alkohol på samma plats.

Befolkningen och turister får ha upp till 30 gram cannabis, och vuxna kan odla upp till fyra plantor per hushåll enligt de federala riktlinjerna.

Mellan juni och oktober har över 60 000 personer hört av sig till provinsen, för att ge förslag om den nya lagstiftningen.

Tillkännagivandet av privatägd cannabishandel i Alberta kommer efter Québecs beslut i tisdags, som kräver ett strikt regeringsmonopol på cannabisförsäljning och ett fullständigt förbud mot hemodlad cannabis.

Taggar Alberta Cannabisodling Legalisera cannabis Marijuanaförsäljning

Källa marijuana.com

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda