Ny cannabis spray vill utplåna sömnlöshet

Publicerad:
Sovmorgon
Young sleeping woman and alarm clock in bedroom at home .

Det första cannabis-baserade läkemedlet för sömn har kommit.

Cannabisföretaget CannRX, har nyligen tillsammans med iCAN: Israel-Cannabis lanserat ett nytt cannabis-baserat läkemedel för sömn. Produkten kommer att kallas iCAN.sleep, och tillverkas från ett extrakt av den verkliga örten.

Istället för att ta ett piller, kommer denna sömn produkt i form av en spray. Sprayen innehåller en unik blandning av cannabinoider som är utformade för att fungera i harmoni och att hjälpa dig att sova.

Denna sömn spray kommer vid en tidpunkt då en våg av nya cannabisbaserade dietprodukter och läkemedel når marknaderna.

Nyligen meddelade ett annat läkemedelsföretag, Cannabis Science, Inc. att de utvecklar medicin som ska minska smärtan för fibromyalgi och diabetesneuropati. Ett ny epilepsi läkemedel, Epidiolex från GW Pharmaceuticals, var framgångsrik under de senaste kliniska prövningar.

Partnerskapet mellan CannRX och Ican: Israel-Cannabis har resulterat i ännu en värdefull produkt för den blomstrande cannabisindustrin. Teamet valde en spray eftersom liknande tillgängliga produkter endast är orala och svårare att dosera och kontrollera.

De två företagen hoppas på att kunna sälja denna produkt globalt senare i år. Förhoppningen är att sömn sprayen kommer att bana en väg in i den amerikanska marknaden.

Israel har varit ledande i världen på forskning om medicinsk cannabis. Lokala forskare gjorde flera upptäckter om örten under 1960-talet när kemisten Dr. Raphael Mechoualm upptäckte tetrahydrocannabinol (THC), den främsta psykoaktiva cannabinoiden i plantan.

Sedan dess har Mechoulam och hans team gjort flera upptäckter om cannabis helande potential. Till skillnad från i USA, lutar Israel kraftigt åt den medicinska sidan av ekvationen.

Som iCAN:s VD och grundare, Saul Kaye, berättar för Times of Israel:

[quote]Vi forskar mer i Israel än någon annanstans. Vi har blivit av med stigmat mer än på andra platser, och vi har en metod för att medikalisera cannabis, istället för att legalisera cannabis.

Det finns egentligen inte medicinsk cannabis i USA. Det finns cannabis för privat bruk som används för medicinska ändamål.[/quote]

En annan viktig skillnad är att forskning om cannabis är olagligt för forskare i USA. I Israel har dock forskare som Dr Mechoulam fått nationella priser och utmärkelser för deras bidrag till medicinsk forskning.

Nu anses Israel vara ett epicentrum för cannabis vetenskap. Enligt Kaye är det medicinsk forskning på plantan som kommer att leda till reformer och driva branschen framåt.

Flera amerikanska företag hoppas på att kunna hoppa på cannabis tåget. Inklusive Kannalife Science från New York, som hoppas att snart kunna utveckla ett cannabis-baserat läkemedlet som kan förhindra skador från hjärnskakning i förväg.

Internationella partnerskap med cannabisvänliga länder driver den medicinska industrin framåt.

Taggar Cannabisindustrin Cannabisprodukt

Källa herb.co

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda