Patienter med medicinsk marijuana har fyrdubblats sedan Trudeau blev premiärminister

Publicerad:
Justin Trudeau

Antalet patienter med medicinsk cannabis i Kanada har ökat exponentiellt sedan Justin Trudeau valdes till premiärminister 2015.

När Trudeau röstades fram i oktober 2015 fanns det cirka 30.000 patienter med medicinsk cannabis i Kanada. I slutet av 2016 hade den siffran fyrdubblats till nästan 130.000 patienter. I Kanada får patienter som godkänts av en läkare, medicinsk marijuana via post.

För vissa patienter fungerar postorder modellen. Men för andra är priserna för höga och att kunna se produkten innan du köper den är önskvärt. Trots detta ökar medicinsk cannabis – fler och fler patienter registrerar sig för att få tillgång till medicinsk marijuana i Kanada. Det finns utan tvekan ett antal skäl för ökningen av antalet patienter.

Den medicinska cannabisindustrin säger att den kraftiga ökningen av antalet recept beror på bättre informerade läkare och patienter om fördelarna av marijuana vid behandling av ett brett spektrum av sjukdomar, inklusive smärta, illamående, kramper och ångest.

”Det här börjar bli mycket mer känt för människor och mycket mer respekterat”, säger Colette Rivet av den kanadensiska Cannabis Association.

Den federala regeringen har sagt att dom kommer att införa en legalisering under våren, men det är okänt hur lång tid det faktiskt skulle ta för att ett lagförslag ska bli lag.

Vissa motståndare till marijuana kommit med anklagelser om att människor registrerar sig för medicinsk marijuana när de egentligen bara vill använda marijuana för personligt bruk. Dessa anklagelser är ogrundade, och i nästan alla fall osanna. Cannabis kan användas för hälsoändamål, så bara för att någon visuellt ser frisk ut betyder inte det att dom inte behöver medicinsk marijuana.

Det ska bli intressant att se vad som händer med tillväxten i antalet patienter när Kanada genomför lagar för vuxna som använder cannabis.

Taggar Justin Trudeau Legalisera cannabis Medicinsk marijuana

Källa weednews.co

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda