I Salinasdalen förvandlas växthus med blommor till cannabisodlingar

Publicerad:
Växthus

Mindre än två timmar söder om San Francisco, ligger Salinasdalen som är en av Kaliforniens stora nav för jordbruk.

Japanska invandrare förvandlade dalen till ett nav för snittblommor efter andra världskriget, men nu när marijuanaförsäljning för personligt bruk kommer till Kalifornien 2018, funderar jordbrukare på att göra Salinas till ett nav för cannabisodling.

Med ideala odlingsförhållanden och ett perfekt läge mellan Los Angeles och Bay Area, flyttar cannabisodlare till Salinas för samma skäl som de japanska bönderna gjorde.

”Det skulle inte vara rimligt att odla blommor, du vet, på 5.000.000 dollar”, berättade Alicia, en cannabis mäklare, för L.A. NBC 4 News, om priserna som blomodlare får för sin mark.

Men trots de orimliga markpriserna, ser Kaliforniens cannabisodlare inte sig själva som mycket annorlunda än de blomodlare de ska ersätta.

”När man tittar på vår produkt och våra anläggningar, är det verkligen inte så annorlunda än en hel del av marknaden för snittblommor”, berättade Michael Williamson, chef för verksamheten vid Harbor. ”Vilket gör att denna dal har potential att bli som Sonomadalen för cannabis”.

Jämförelsen av cannabis och vin är inte så avlägsen alls – Kaliforniens cannabisodlare märker redan sin skörd efter terräng, på samma sätt som vingårdar märker sina flaskor.

Redan innan cannabishandel blev lagligt för personligt bruk, har Kalifornien varit hem för 31% av USA:s lagliga cannabismarknad – och säljer mer marijuana än Colorado och Washington tillsammans trots att båda stater tillåter icke-medicinsk försäljning.

Denna redan gigantiska marknad är inställd på att expandera kraftigt med ökad cannabisförsäljning, och Salinasdalen är där marknaden kommer att växa. Enligt nationell lag får cannabisodlare inte bygga nya växthus, men i Salinas, har industrin för snittblommor lämnat dalen med en infrastruktur mogen för cannabisplantor.

”Vår bransch har testat cannabis, har märkt cannabis och har tänkt på konsumentsäkerhet långt innan Kaliforniens lagstiftare vaknade till detta monster”, säger advokaten Gavin Kogan.

Taggar Bay Area Cannabisförsäljning Cannabisindustrin Cannabisodling Kalifornien Los Angeles Salinas

Källa merryjane.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda