Kanadensiska forskare har upptäckt 30 gener som är ansvariga för smaken i cannabis

Publicerad:
Cannabis i burk

Forskare har identifierat de gener som är ansvariga för att ge olika cannabis strains deras distinkta smaker.

Forskare i Kanada arbetar med att göra cannabis strains och smaker mer standardiserade och mer identifierbara – och det är allt tack vare vetenskapen.

Med en legalisering av marijuana, finns ett behov av produktstandarder som liknar vinindustrins. Konsumenterna kan lita på vad vinsorter smakar oavsett butiken de köper den från, och de kan snart ha liknande förväntningar på strains av marijuana, säger forskare vid University of British Columbia.

Forskarna skannade gener från cannabisplantor och identifierade föreningar såsom ”limonene” som producerar en citronliknande arom. Resultaten kommer att få en stor inverkan på den snabbt växande lagliga cannabisindustrin.

Forskarna från University of British Columbia (UBC), har identifierat 30 gener som ger olika cannabis strains deras speciella smaker.

Målet är att utveckla väldefinierade och reproducerbara cannabis sorter, säger Dr Jörg Bohlmann, professor från Michael Smith Laboratories på UBC.

Våra studier av arvsmassan kan informera odlare av kommersiella sorter vilka gener de ska uppmärksamma för särskilda smakegenskaper.

Forskarna analyserade terpen gener som bidrar till olika smaker i cannabis. Terpener är en mycket omfattande samling kolväteföreningar, som är de viktigaste beståndsdelarna i eteriska oljor och andra naturprodukter. Dessa har ofta tydlig lukt, som är ansvariga för de olika aromerna i olika cannabis strains.

Produktionen av terpener i cannabisplantor ökar med ljusexponering, och höga koncentrationer hittas främst i obefruktade kvinnliga cannabisplantor.

Forskarna fann cirka 30 terpen gener, en siffra som är jämförbar med liknande gener som spelar en stor roll i druvsmaken för vin. Generna forskarna upptäckt, gör att plantan kan producera naturliga terpener såsom limonen, myrcen och pinene i cannabisplantor.

Limonen föreningen ger en citron-liknande smak och myrcen producerar en saftig, jordig smak som är karakteristisk för purple kush, sade Ms Booth.

Forskarna fann också en gen som producerar terpenen beta-karyofyllen, som interagerar med cannabisreceptorer i humana celler tillsammans med andra aktiva ingredienser i cannabis.

Beta-karyofyllen finns även i peppar, humle, basilika och oregano.

Dr Bohlmann sade att den ekonomiska potentialen hos en reglerad cannabisindustri är enorm, men en av utmaningarna är att odlare arbetar med grödor som inte är standardiserade och mycket varierande.

För närvarande är marijuana endast lagligt för medicinska ändamål i Kanada, men den kanadensiska regeringen planerar att tillkännage en lagstiftning för att legalisera marijuana till juli 2018.

Det finns ett behov av konsekventa produkter med hög kvalitet som tillverkats av väl definierade sorter, sade han.

”Tänk på all den fantastiska musik och alla variationer du kan skapa med 30 enskilda musiker som du kan låta spela individuellt eller alla tillsammans” berättade Bohlmann för CTV. ”Nu vet vi vilka spelare som finns i symfoniorkestern, men vi vet ännu inte riktigt exakt vad alla gör, och nu måste vi ta reda på vem som egentligen är ledaren och hur ledaren arbetar med orkestern”.

Forskaren sade att det är viktigt att undersöka i vilken utsträckning terpen samverkar med cannabinoid föreningar, såsom tetrahydrocannabinol (THC) som ger cannabis en av dess medicinska egenskaper.

Taggar Cannabisindustrin Cannabisodling

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda