Kanadas legalisering tar stora steg – federal rapport är nu klar

Publicerad:
Kanadas lag
A gavel and a law book - Canada

Kanada går framåt med sina planer på att legalisera marijuana. En arbetsgrupp på nio medlemmar slutförde sin rapport med rekommendationer för regeringen.

Analytiker förutspår att Kanada kan ha en industri värd 7 miljarder euro år 2021; en arbetsgrupp för marijuana släpper en omfattande rapport som väntas innehålla rekommendationer om allt från åldersgränser för medicinsk marijuana, säkerhet och hemmaodlingar.

Kanadas arbetsgrupp för marijuana meddelade på onsdagen att dom har fullgjort sitt uppdrag och snart kommer att leverera en slutrapport till regeringen med rekommendationer för landets lagliga cannabis.

Rapporten översätts och kommer att ges till federala ministrar och allmänheten i mitten av december, när den är översatt i båda officiella språken engelska och franska, enligt ett uttalande som släpptes i onsdags av Anne McLellan, ordförande för Task Force on Marijuana Legalization and Regulation.

”Det har varit en ära för oss, tillsammans med de andra medlemmarna i arbetsgruppen, att ha haft möjlighet att samarbeta med kanadensare över hela landet som generöst delat sin expertis och perspektiv på hur regeringen bör närma sig en legalisering och reglering av cannabis”, sade hon i ett uttalande. ”Vi är glada över att meddela att arbetsgruppen har slutfört sitt arbete”.

Rapporten – som förväntas innehålla rekommendationer om en mängd olika ämnen, såsom åldersgränser, medicinsk marijuana, säkerhet och hemmaodling, enligt CBC News. Raporten bygger på fem månader av forskning och samråd med 30.000 medverkade på ett frågeformulär, möten med provinsiella och territoriella regeringar, intervjuer med experter inom en rad områden, samtal med medicinska patienter, och internationella besök till stater som Colorado och Washington.

Tidigare i veckan, berättade McLellan för Globe och Mail att ett anpassande till en marijuana legalisering kommer att kräva en betydande psykologisk förskjutning för brottsbekämpare, regeringar och invånare:

Just nu är produktion och innehav av marijuana olagligt om det inte har godkänts för medicinska ändamål, men regeringen bedömer ändå att den illegala marijuana branschen är värd 7 miljarder euro årligen.

Ottawa har åtagit sig att införa en lagstiftning under våren som kommer att flytta marijuana ”från en kriminell regim, där det är en illegal substans med straffrättsliga påföljder – några av dem mycket allvarliga – till en legaliserad produkt på en reglerad marknad”, säger Ms McLellan. Det är viktigt att röra sig långsamt och medvetet, i genomförandet, tillade hon.

De flesta kanadensare tycker det är dags att röra sig bort från det system vi har idag. Men de är mindre tydliga med hur och använder inte ord som ”avkriminalisering” och ”legalisering”.

Nu när Kanada kommer allt närmare att legalisera marijuana, kan landet har en industri värd 7 miljarder euro år 2021, enligt finansanalytiker.

Canaccord Genuity analytikern Matt Bottomley och Neil Maruoka har i veckan publicerat ett uttalande där dom uppskattar att Kanada år 2021 kommer har 3,8 miljoner brukare av laglig marijuana och en efterfrågan på 575.000 kg rekreations- och medicinsk marijuana, enligt en rapport från Bloomberg.

Om Kanada legaliserar 2017 och försäljningen börjar år 2018, beräknas den initiala efterfrågan vara på ca 400.000 kg, sade analytiker.

Kanada är redo att bli det andra landet i världen att legalisera marijuana, efter Uruguay, som legaliserade 2013. Colorado var det första stället att tillåta legal försäljning av marijuana för privat bruk, i början på 2014.

Taggar Legalisera cannabis Ottawa Rapport

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda