New Jersey beordras att granska cannabis klass 1-klassificering

Publicerad:
Lagen

En vecka före New Jerseys guvernörsval rapporterar lokala nyhetskällor att New Jersey har blivit beordrade att granska cannabis klass 1-klassificering.

Medan staten tekniskt sett har ett medicinsk marijuana-program på plats, begränsar de strikta riktlinjerna och reglerna allvarligt tillgången på läkemedlet.

I ett försök att lösa detta och förbättra livet för New Jersey-invånarna som behöver medicinsk cannabis, går en appellationsdomstol mot nuvarande guvernören Chris Christie.

Under sin sista dag i tjänst lämnade den tidigare guvernören Jon Corzine en gåva till sina medborgare i New Jersey. Den dagen 2010 undertecknade han en proposition som godkände laglig medicinsk marijuana.

Medan godkännandet av lagen var ett steg i rätt riktning hade propositionen några nackdelar. Den största nackdelen var den korta listan över kvalificerade tillstånd för att få medicinsk marijuana. En annan nackdel? Chris Christie ersatte Corzine.

Christie håller inte tillbaka sina åsikter om cannabis, även om majoriteten av hans åsikter inte är bevisade och en del rent ut sagt påhittade.

Han har bland annat hävdat att cannabis leder till destruktiva droger som heroin, och klämt ur sig den vilda konspirationsteorin att marijuanareformer är en demokratisk komplott avsedd att förstöra amerikanska ungdomar.

Ändå gjorde han själv, efter mycket press, en liten reform i New Jerseys medicinska marijuana-program. Han godkände lagar som möjliggör barns tillgång till medicinsk cannabis och la även till PTSD i listan över kvalificerade tillstånd.

Även om New Jersey Medical Marijuana Review Panel godkände fem nya kvalificeringstillstånd förra veckan, räcker det inte för att verkligen göra skillnad. Tillgången är fortfarande inte tillräcklig och cannabis har fortfarande en brottslig status.

Och nu har New Jersey blivit beordrad att granska cannabis klass 1-klassificering av en statlig appellationsdomstol. Den främsta orsaken? På grund av de många medicinska fördelarna och potentialen som plantan har.

New Jersey väntar på ny administration. Och snart kommer de att få det.

Den 7 november kommer invånarna att rösta fram en ny guvernör. Deras val är republikanska Kim Guadagno och demokraten Phil Murphy. Medan båda kandidaterna är positiva till reform av cannabislagstiftningen i deras stat har de en stor skillnad mellan varandra.

Guadagno vill avkriminalisera cannabis och utöka det medicinska marijuana-programmet. Murphy å andra sidan vill ha en full legalisering.

När Murphy gästade radiokanalen NPR, uppmanade värdarna New Jersey-väljare att ringa in för att ställa frågor till guvernörskandidaten. En uppringare bad honom att klargöra sin ställning för cannabislegalisering mot hans motståndare.

Murphy förklarade att en avkriminalisering som Guadagno föreslagit, i motsats till sitt namn, skulle hålla kvar cannabis i brottslingarnas händer.

”Det är vilda västern”, sade han om avkriminalisering. ”Minderåriga kommer att bli utsatta. Vi har ingen kontroll. Vi måste reglera det och ta det ur de onda killarnas händer”.

Dessutom föreslog Murphy att lagen ska behandla cannabis som alkohol. Legalisera det, reglera det och beskatta det.

”Vi försöker lära oss – det goda och det dåliga – från andra stater som har gjort det”, fortsatte han.

Murphy fortsatte att prata kort om den rasism som är involverad i marijuana arresteringar.

Det finns för närvarande 15 490 medicinska marijuanapatienter som bor i New Jersey. Med tanke på de strikta riktlinjerna och den restriktiva listan över kvalificerade tillstånd är det säkert att säga att det finns många fler patienter som skulle ha nytta av medicinsk cannabis. Att neka sjuka människors tillgång till livsförbättrande medicin är omoraliskt.

Taggar Avkriminalisera Legalisera cannabis Medicinsk marijuana New Jersey PTSD

Källa hightimes.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda