Jersey blir först bland de brittiska öarna att legalisera medicinsk cannabis

Publicerad:
Medicinsk cannabis

Hälsoministern meddelade under tisdagen att vissa läkemedel tillverkade av cannabis kan bli tillgängliga under hösten.

Jersey ser ut att bli den första platsen på de brittiska öarna som legaliserar cannabis för medicinska ändamål.

Kanalöarnas hälsominister tillkännagav på tisdagen att vissa cannabisprodukter kan vara tillgängliga under hösten.

Men örten skulle behöva ordineras av en läkare och att använda det för nöjesbruk skulle fortfarande vara olagligt.

Hälsominister Andrew Green sade: ”Det handlar bara om att legalisera specifika cannabisbaserade läkemedel för klinisk användning”.

”Därför handlar det inte om att tillåta cannabisrökning”.

Han tillade att det var olagligt att ta med cannabisprodukter till Storbritannien och Frankrike, och människor skulle kunna åtalas i dessa jurisdiktioner.

Brittiska öarna, är en ögrupp i norra Västeuropa, som består av de två huvudöarna Storbritannien och Irland, ögrupperna Hebriderna, Orkneyöarna och Shetlandsöarna, samt ett tusental mindre öar, bland andra Anglesey, Isle of Man och Isle of Wight.

Jersey är en av Kanalöarna och är belägen utanför Normandies kust. Det är ett självstyrande område som lyder direkt under den brittiska kronan som kronbesittning, och ingår varken i Europeiska unionen eller Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland.

Meddelandet kommer efter en ny rapport som visade att cannabis har terapeutiska fördelar.

Ett antal europeiska länder har nu legaliserat cannabis för medicinska ändamål, inklusive Österrike, Kroatien och Tyskland.

Senator Green tillade: ”Man måste komma ihåg att vissa kontrollerade läkemedel som morfin och diamorfin för närvarande är lagliga att föreskrivas av läkarna och andra, auktoriserade, kvalificerade förskrivare”.

”Den förändring jag föreslår skulle i själva verket tillämpa samma regler för dessa cannabisbaserade produkter, och skulle behandlas som receptbelagda läkemedel”.

Taggar Medicinsk marijuana

Källa mirror.co.uk

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda