Italienska domstolen dömer att det är ”okej för rastafarianer att röka marijuana när de mediterar”

Publicerad:
Cannabisrökning

Advokat argumenterar framgångsrikt att cannabis ska anses vara heligt för religionen.

En italiensk domstol har frikänt en man för cannabisinnehav eftersom han är en rastafari-anhängare och använde drogen för att meditera.

Den 30-årige mannen greps i maj förra året efter att polisen hittat åtta gram cannabis i fickan och ytterligare 50 gram i hemmet.

En åklagare krävde att han skulle dömas till upp till fyra månader i fängelse, men hans advokat hävdade framgångsrikt att han skulle frikännas för att cannabis anses vara heligt i rastafari-religionen.

Relaterade artiklar:

Jordbrukare i Italien bekämpar föroreningar i marken med cannabis
Regelbunden cannabisrökning är kopplat till lägre BMI

Förklaringen är enligt domstolen i den sydliga kuststaden Bari: ”rastafarianer är anhängare av en religion vars troende använder marijuana för meditation”, och att cannabisen endast var till för hans personliga användning.

Rastafari är en ung religion som utvecklades på 1930-talet i Jamaica. Rastafarianer tror att Haile Selassie, en före detta etiopisk kejsare, är Guds reinkarnation eller en avsedd utsändare. De säger att han kommer att återvända till afrikanska medlemmar i det svarta samhället som transporterades bort från kontinenten under slavhandeln och koloniseringen.

Marijuana har varit i centrum av rastafari-religionen sedan starten och röks under religiösa diskussionsgrupper, kallade ”resonemang”.

Cannabisrökning Polisen Rastafari Religon

Källa:

#17 - Johan Trädgårdsnisse

I denna veckan avsnitt har jag en bra ursäkt att träffa Johan Trädgårdsnisse. Han studerar till trädgårdsingenjör och är en daglig brukare av cannabis. Vi pratar bl.a om Global Marijuana...

Vad är CBG i cannabisplantan?

Du känner säkert till THC och CBD, men det finns också CBG. THC och CBD är de två kändaste cannabinoiderna som brukas nämnas när man pratar om medicinskt eller personligt bruk. Men det...