Colorados tjänstemän ber Arizonans att sluta ljuga om legaliseringen

Publicerad:
ARDP

Tidigare i morse, frågade medlemmarna i Colorados kongress-delegation ledarna för Arizonans for Responsible Drug Policy (ARDP), som är emot en legalisering i Arizona, att stoppa annonser som innehåller falska påståenden om Colorados legalisering.

Senator Pat Steadman, Millie Hamner, och Jonathan Singer skickade ett brev via e-post till ARDP:s ledare Seth Leibsohn och Sheila Polk (bilden ovan med mikrofon). Kongressmedlemmarna citerar flera felaktiga uttalanden om intäkter, utgifter och tonåringars användning av cannabis i Colorado. Brevet innehåller dokument från Colorados myndigheter som direkt motsäger de falska påståendena i videon.

”Som medlem i Colorados lagstiftande grupp som spelade en central roll i budgetering och anslag av marijuana skatteintäkter” börjar e-post meddelandet från lagstiftarna. ”Vi anser att det är vår plikt att ange rätt fakta, så att väljarna i både [Arizona och Colorado] har korrekt information om ämnet”.

En annons bär rubriken ”misstag” med Colorados guvernör Bill Owens, som ledde staten från 1999 till 2007, och tidigare Denver borgmästaren Wellington Webb (1991 – 2003). Owens och Webb hävdar att cannabis skatteintäkter mestadels kommer att täcka reglering av cannabis industrin. En annan annons, ”tomma löften”, intervjuvar två offentliga skol tjänstemän som hävdar att löftet om intäkter för skolor var ”tomma ord”.

Båda annonserna hävdar att skatteintäkter från marijuana aldrig gått till Colorados skolor och att de flesta av intäkterna gick till reglering. I själva verket har mer än 138.000.000 dollar delats ut till Colorado Department of Education, medan bara 21.500.000 dollar (eller ca 10 procent) av de totala skatteintäkterna spenderats på reglering. Faktum är att nästan 115.000.000 dollar gått till Building Excellent Schools Today (BEST), ett kommunalt skol-byggnadsprogram, samt mer än 5.500.000 dollar för att öka närvaron av vårdpersonal i offentliga skolor.

Ett annat påstående visade sig vara falskt vid ytterligare granskning. Annonserna säger att ”marijuanabruk bland våra elever har skjutit i höjden”. Men enligt Healthy Kids Colorado Survey år 2015, förblir cannabisbruk bland ungdomar relativt oförändrad sedan 2009 och var faktiskt lägre 2015 än siffrorna före legaliseringen.

”Vi ber respektfullt att du slutar sända eller på annat sätt publicera annonser som strider mot dessa fakta”, står det i brevet. ”Vi litar också på att de kommer att återspeglas i någon av dina framtida kommunikationer till Arizonas väljare om Colorados erfarenhet med att reglera och beskatta marijuana för vuxna”.

Taggar Colorado Legalisera cannabis Propaganda

Källa leafly.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda