Stödet för en legalisering av cannabis har nått nya höjder

Publicerad:
Legalisera marijuana

En nyligen publicerad Gallupundersökning indikerar att 64 procent av amerikanerna stöder en avkriminalisering av cannabis.

Nu när cannabis har legaliserats fullt ut i åtta stater och kopplats till en hel del hälsofördelar, har amerikanernas attityder om drogen förändrats. Enligt en ny undersökning från Gallup, visar data att en nationell legalisering är mer populär än någonsin.

Enligt undersökningen, som frågat 1 028 vuxna mellan 5 och 11 november, säger 64 procent att de är för en legalisering av marijuana. Det är det största stödet för en legalisering som Gallup sett sedan 1969 då började fråga vuxna om deras syn på problemet.

Även om undersökningen visade att en större andel av demokratierna (72 procent) och oberoende (67 procent) stöder en legalisering, fann man också att en majoritet av republikanerna (51 procent) nu är för laglig cannabis.

Gallupundersökningen stärker fynden från University of Chicago som publicerades tidigare i år. Den undersökningen visade att stödet för en legalisering i USA växte till 57 procent från 2014 till 2016.

Det upptäcktes också att endast cirka 40 procent av republikanerna 2016 ville ha laglig cannabis, medan 60 procent av både demokrater och oberoende var för en legalisering. Nu, med Gallups data från 2017, ser det ut som om attityderna mot cannabis förändras stadigt.

Justitieminister Jeff Sessions har sagt att cannabis endast är ”något mindre hemskt” än heroin, och justitieministeriet har uppfattats som fientligt inställd mot statliga initiativ för att legalisera marijuana. Om han håller upp den retoriken, kan Sessions snart finna sig oenighet med sitt eget parti.

Gallup Jeff Sessions Legalisera cannabis

Källa:

#20 - Wally Johnson om AKC

I denna veckan avsnitt har jag haft en bra ursäkt att träffa Wally Johnson igen, igen. Han berättar om förändringarna som ska göras i AKC (Facebookgruppen Avkriminalisera cannabis), hur det...

#19 - Valdemar igen

I denna veckans avsnitt har jag en bra ursäkt att träffa Valdemar igen. Ni kanske är smått bekanta med denna kloka lustigkurre sen avsnitt #10 och Nyhetsspecial med paneldiskussion.  Vi skippar...

Debatten om cannabis – Halmdockor och osanningar

Att skapa en halmdocka innebär att en debattör bygger upp en nidbild av sin motståndare och argumenterar mot denna istället för vad den andra parten egentligen säger. Detta är precis vad de...