Perus regering föreslår att legalisera medicinsk marijuana

Publicerad:
Perus flagga

President Pedro Pablo Kuczynski säger att planen kom efter att Limas polis gjorde en razzia i ett hus där en grupp föräldrar upptäcktes när de odlade marijuana som används till att göra olja för att behandla barns epilepsi.

Perus regering säger att man kommer att presentera ett lagförslag till opposition-dominerade lagstiftarna för att legalisera medicinskt bruk av marijuana ”för behandling av allvarliga och livshotande sjukdomar”.

President Pedro Pablo Kuczynskis administration sade att lagförslaget utvecklades efter att polisen stormade ett hus i Lima där en grupp föräldrar odlade marijuana för att behandla sina barn som lider av epilepsi och andra sjukdomar.

Tjänstemän säger att handel och bruk av marijuana för andra ändamål skulle förbli ett brott enligt förslaget.

”Aida Farfan” tillhör föräldragruppen som odlade marijuana och berättar att de har mer än 80 medlemmar vars sjuka barn dragit nytta av de medicinska egenskaperna av marijuana. Hon berättade att gruppen i åratal begärt att lagstiftare ska legalisera dessa användningsområden.

Barn Epilepsi Lima Medicinsk marijuana Polisen

Källa:

En bra ursäkt att träffa Armann Hreinsson

I denna veckans avsnitt har jag haft en bra ursäkt att träffa Armann Hreinsson. Han är troligtvis mest känd som en av de tuffa rapparna i Rappare i samverkan och för sin standup-karriär där...

Snoop Dogg lanserar nya cannabis strains i Kanada

Rapstjärnan Snoop Dogg expanderar sitt cannabisimperium i Kanada, med lanseringen av Canadian Leafs By Snoop för den lokala marknaden. Snoop samarbetar med Tweed, Kanadas största legala producent...