Nytt federalt lagförslag för att omklassificera marijuana som klass III drog

Publicerad:
Cannabis buds

Två kongressledamöter från Florida vill öppna dörren för lättillgänglig forskning om cannabis.

House Bill 2020 som introducerades i kongressen på torsdagen skulle slutligen ta bort cannabis från dess nuvarande status som en klass I drog och omklassificera örten till ett klass III läkemedel med ett accepterat medicinskt värde.

Enligt DEA, är klass III läkemedel de med ”en potential för missbruk mindre än ämnen i förteckningen I eller II, och missbruk kan leda till ett måttligt eller lågt fysiskt beroende, eller leda till ett starkt psykologiskt beroende”.

Nuvarande klass III ämnen inkluderar kodein, ketamin och anabola steroider.

Förslaget kommer från republikanska Matt Gaetz och demokratiska Darren Soto. De två kongressledamöterna från Florida hoppas kunna öppna dörren för utökad forskning kring medicinsk marijuana och skapa ett regelverk som gör det möjligt för cannabisföretag att göra sina bankärenden på traditionellt sätt, i stället för att förlita sig enbart på kontanter.

”Jag har stött en cannabis reform som statlig lagstiftare, och jag vill se att människor som kämpat i min stat får tillgång till en laglig produkt av högsta kvalitet som har blivit väl undersökt”, berättade Gaetz för Cannabist.

Om förslaget godkänns, kommer stater med legaliserad cannabis inte påverkas, men stater med medicinska lagar skulle skyddas. Lagförslaget skulle också drastiskt förbättra forskarnas möjligheter att få tillgång till, odla och studera cannabis. För närvarande kommer den enda marijuana tillgänglig för federala studier från University of Mississippi, där cannabis mer ser ut som halm än sativa.

För Gaetz är förslaget ett steg mot att avstigmatisera marijuana och se till att behövande har tillgång, även om det inte betyder ett omedelbart steg för att slutföra en legalisering.

”Det är ett blygsamt steg framåt för att försöka hitta det mest möjliga alternativet”, säger Gaetz.

DEA Florida Medicinsk marijuana University of Mississippi

Källa:

"Cannabisdoktorn" döms till fängelse

Angelo Graziano från Malmö, mer känd som cannabisdoktorn, döms till fängelse i en månad. Tingsrätten konstaterar att så kallad CBD-olja som används av många sjuka är olaglig, trots den...

S2A4 - Wally 3.0

Hjärtligt välkomna till säsong två avsnitt fyra! I det här avsnittet har jag en bra ursäkt att träffa Wally Johnsson. Vi pratar om LSD-trippen som hjälpte till att forma Wally 3.0 och Nordic...