Sessions har privat berättat att han inte har några planer på att slå till mot laglig cannabis

Publicerad:
Jeff Sessions

Sessions har berättat privat för några utvalda medlemmar i kongressen, att han vill behålla den tidigare administrationens policy.

Under veckorna fram till 8 februari då han bekräftades som USA:s justitieminister, försäkrade dåvarande senatorn Jeff Sessions några av hans republikanska kollegor att han inte hade några planer på att tillämpa den strikta federala lagen om cannabis. Istället berättade han privat för några utvalda medlemmar i kongressen, han planerade att behålla den tidigare administrationens policy, och att han skulle respektera staters rätt.

”Han sa att han skulle ha respekt för staters rättigheter på dessa punkter”, säger senatorn Rand Paul. ”Så jag skulle bli mycket olycklig om den federala regeringen bestämmer sig för att gå in i Colorado, Washington och alla andra platser. Det är inte vad min tolkning av mitt samtal med honom var. Det var inte hans avsikt”.

Paul var inte den enda senator att prata med Sessions om tillslag mot cannabis. Senatorn Cory Gardner har också träffat justitieministern. Gardner indikerade att Sessions lämnat honom med en känsla om att det inte fanns några planer på att slå till mot stater med lagliga cannabismarknader.

”Ingenting fram till denna punkt har förändrats”, sa Gardner i telefon från stadshuset. Gardner sade han kontaktat Vita huset för ett förtydligande efter Sean Spicers senaste kommentarer, men berättade inte vad han fick för besked. Gardner berättade för hans väljare i Colorado att han inte förväntade sig någon större förändring av politiken.

Nyheten kommer efter att andra medlemmar av kongressen pressat Vita huset för att få en försäkran om att federala myndigheter inte ska slå till mot statliga cannabislagar.

Som svar på de oroande kommentarerna från Vita husets pressekreterare, skickade senatorn Elizabeth Warren tillsammans med andra lagstiftare, ett brev till justitieminister Sessions där dom bad om ytterligare förtydliganden och uppmanade honom samtidigt att att respektera staternas rättigheter.

Warren pekade på ”Cole memorandum”, utfärdat av justitiedepartementet 2013 som vägledning för federala åklagare.

”Dessa lagar som godkänts av väljare har utvärderats av guvernörer och statliga justitieministrar, noggrant diskuterats av delstatsparlament samt de samhällen de berör, och genomförs med väl genomtänkta processer för att säkerställa en korrekt reglerad produktion och försäljning av marijuana”, skrev Warren i brevet.

”Vi ber respektfullt att du upprätthåller justitiedepartementets befintliga policy för stater som har genomfört starka och effektiva regler för personligt bruk av marijuana”.

Senatorn Dean Heller, bekräftade att han diskuterade frågan om federala tillslag mot cannabis med Sessions, och uppmanade samtidigt justitiedepartementet att fortsätta med den nuvarande politiken. Han skrev också sitt eget brev till justitieministern som svar på Spicers anmärkningar.

”Som ni vet, godkände väljarna i Nevada en åtgärd förra året som legaliserade personligt bruk av marijuana”, skrev Heller. ”Även om jag, till skillnad från medicinsk marijuana, har allvarliga farhågor om huruvida fördelarna med personligt bruk av marijuana uppväger nackdelarna, erkänner jag och respekterar Nevadas väljare”.

Murkowski, från Alaska, som var den enda republikan att också skriva under Warrens brev, uttryckte liknande känslor när det gäller viljan hos sina väljare i staten. Hon lovade att fortsätta hålla ett öga på justitiedepartementet för alla åtgärder som skulle kunna påverka stater som legaliserat.

En talesman för justitiedepartementet svarade att ”avdelningens nuvarande policy återspeglas i Cole Memo 2013”.

Taggar Jeff Sessions Sean Spicer

Källa leafly.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda