Colorados skatt på marijuana ska användas för att stoppa mobbning

Publicerad:
Cash vs cannabis

Överskott av Colorados skatteintäkter från marijuana kan snart göra nytta för barnen, eftersom staten bestämt sig för att dela ut flera miljoner till skolorna de närmaste månaderna.

Pengarna kommer från lagförslaget Proposition BB, som röstades fram i november förra året, som gör det möjligt för staten att behålla överskottet av skatteintäkter från marijuana. Överskottet uppgår för närvarande till cirka 66 miljoner dollar.

Ett av programmen som omfattas av överskottsmedlen blir ett nytt program från Colorado Department of Education, som jobbar förebyggande mot mobbning.

”Såvitt vi vet, är vi är den enda stat som tillhandahåller sådana betydande medel för att förhindra mobbning i skolan”, säger Dr Adam Collins, koordinator för CDE. ”Vi är mycket glada över att ha fått detta bidrag”.

Cannabisförsäljning Legalisera cannabis

Källa:

Strukturen av cannabinoid receptor avslöjad

Resultaten kan hjälpa till med utformningen av mer målinriktade läkemedel med färre biverkningar. Cannabis sativa plantan, även känd som marijuana, innehåller ämnen som kallas cannabinoider,...

Vita huset varnar för tillslag mot laglig cannabis

Vita husets pressekreterare Sean Spicer föreslog i torsdags att Trump administrationen kommer att öka upprätthållandet av federala lagar mot marijuana för personligt bruk. Under ett dagligt...