Kommer New York legalisera personligt cannabisbruk 2017

Publicerad:
New York

Lagstiftare har lämnat in två lagförslag om att göra marijuana lagligt.

New York kan vara en av de stater i USA som är närmast att legalisera marijuana för rekreation.

Lagstiftare har nyligen lämnat in två lagförslag – A3506 och S3040 – som syftar till att skapa ett system som skulle göra det möjligt för marijuana att beskattas och regleras på ett sätt som liknar alkoholdryckers.

Förslagen (marijuana legaliseringen och skattelagen) skulle göra innehav av upp till två uns (54,6 gram) cannabis lagligt för vuxna över 18 år. Det skulle också skapas en helt laglig cannabismarknad som skulle ge vuxna över 21 år friheten att köpa cannabisprodukter från statligt licensierade apotek.

”Avsikten med denna lag är att reglera, kontrollera och beskatta marijuana på ett sätt som liknar alkoholens, och generera miljontals dollar i nya intäkter, förhindra åtkomst till marijuana av dem som är yngre än arton år, minska den illegala drogmarknaden och minska våldsbrott, minska rasistiskt inverkan som befintliga marijuana lagar tillåter, tillåta att industrihampa odlas i New York, och skapa nya industrier för att öka sysselsättningen”, står det i förslaget.

Åtta stater, däribland grannstaten Massachusetts, har legaliserat cannabisplantan i denna egenskap. Vissa förespråkare tror att de cannabislagar som skapats i delar av New England kan vara tillräckligt för att övertyga lagstiftare om att ta denna fråga lite mer allvarligt än de tidigare gjort.

Även om New Yorks guvernör Andrew Cuomo inte tidigare har visat stöd för marijuana reformer, finns det vissa tecken som tyder på att hans inställning kan ha förändras.

Förutom att stödja en expansion av New York ultra restriktiva medicinsk marijuanaprogram, meddelade Andrew nyligen planer på att förtydliga statens gamla avkriminaliserings lag.

”Olaglig försäljning av marijuana kan inte och kommer inte att tolereras i staten New York, men data visar genomgående att personligt bruk av marijuana utgör en liten eller ingen fara för den allmänna säkerheten”, säger Andrew.

New York avkriminaliserade först personligt innehav av marijuana 1977, och erkände den skadliga inverkan ett gripande kan ha på unga människor. Men kriminalisering av brottet har fortsatt, på grund av ett kryphål som lämnades kvar i lagen av lagstiftare. Lagen skiljer mellan personligt och offentligt innehav, där innehav i offentligheten fortfarande är en förseelse. Tillämpningen av detta kryphål har påverkat främst färgade personer, och utgjorde mer än 83% av de gripna i staten 2015. Detta har varit en viktig drivkraft för grupper som har krävt reformer.

Vi kommer att veta mer om lagarnas chanser för ett godkännande någon gång under de kommande månaderna.

Hittills har Andrews kontor inte berättat om guvernören skulle underteckna lagförslaget om pappret skulle landa på hans skrivbord senare i år.

Taggar Alkohol Cannabismarknad Legalisera cannabis New York

Källa merryjane.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda